Orientační nabídka


 

Slavnostnímu slibu nových vysokoškoláků UJEP byl přítomen hejtman Jiří Šulc

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Slavnostnímu slibu nových vysokoškoláků UJEP byl přítomen hejtman Jiří Šulc
Hejtman Ústeckého kraje se jako host zúčastnil slavnostní imatrikulace studentů Pedagogické fakulty ústecké Univerzity Jana Evangelisty Purkyně. Ve své zdravici pronesl řeč k více než 250 studentům.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne  5. 10. 2005

                                               

Slavnostnímu slibu nových vysokoškoláků UJEP byl přítomen hejtman Jiří Šulc

 

 

Po státní hymně České republiky složili slib dnes, 5. října, v  jedné z aul Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem studenti prvních ročníků Pedagogické fakulty. Mezi hosty slavnostní imatrikulace byl také hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc. Imatrikulační slib byl rozdělený do třech  skupin a časových intervalů, hejtman ve své zdravici hovořil k 251 vysokoškolákům.

            „Mám tu čest být  při tom, kdy v životě prožíváte nevšední a důležité chvíle. Takovým milníkem je i dnešní událost. Stojíme na akademické půdě, která patří mezi nejstarší v Ústeckém kraji. Dnešní pedagogická fakulta prošla zajímavým historickým vývojem. Nese jméno Jana Evangelisty Purkyně, severočeského rodáka z Libochovic a je dobré zdůraznit, že škola se snaží v každodenním životě navazovat na jeho tvůrčí odkaz, jak v oblasti vědecké a vzdělávací, tak i společensko kulturní. Věřím, že po celou dobu svých studií, v duchu imatrikulačního slibu, dostojíte všem povinnostem, které vyplývají z přijetí na vysokou školu. Dnešním dnem se stáváte členem akademické obce a přijímáte všechny závazky s tím spojené. Slibujete mimo jiné, že budete ve vzdělávání poznávat a poznání šířit. Za sebe a Ústecký kraj mohu na oplátku slíbit vám, že za dobré studijní výsledky máte šanci získat finanční podporu ve formě stipendia, které Ústecký kraj vypisuje už podruhé. Určitě po absolvování prvního ročníku naší nabídky nejeden z vás využije. Věřím, že na svá studijní léta, která patří v životě člověka k nejkrásnějším, budete vzpomínat rádi a s úsměvem, který nyní vidím na vašich tvářích. Přeji vám mnoho úspěchů nejen ve studiu, ale i v dalším životě. Těším se z toho, že počty vysokoškolsky vzdělaných lidí v kraji porostou a také z toho, že se z vás stanou dobří patrioti, pro něž  se Ústecký kraj po studiu stane místem, kde založí své rodiny,“ řekl Jiří Šulc.

 

Připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

 

Slavnostnímu slibu nových vysokoškoláků UJEP byl přítomen hejtman Jiří Šulc

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 5.10.2005 / 5.10.2005 | Zveřejnit od-do: 5.10.2005-5.11.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém