Orientační nabídka


 

Sledovanost webové televize Ústeckého kraje láme rekordy

utv
Více než 400 000 přehraných videí zaznamenal Krajský úřad Ústeckého kraje na své vlastní webové televizi, která byla spuštěna letos 1. března. Zájem o videa je nejen z celé České republiky, ale také ze zahraničí. Webová televize Ústeckého kraje „vysílá“ na internetové adrese www.u-tv.cz.
 

 
 

„Naše webová televize rozšířila komunikační nástroje kraje, které mají za cíl lépe informovat o dění a aktivitách v regionu. S výsledky sledovanosti webové televize jsme více než spokojeni a jsme rádi, že můžeme obyvatelům kraje a jeho návštěvníkům poskytovat kvalitní informační servis i tímto způsobem, “ říká Jana Vaňhová, hejtmanka Ústeckého kraje. Právě zvýšení povědomí o Ústeckém kraji byl hlavní cíl zprovoznění webové televize. Nejvíce si videa za první tři měsíce provozu přehrávali obyvatelé samotného kraje, ale těsně za nimi jsou rovnoměrně všechny kraje České republiky.

Při analýze sledovanosti se objevila i zajímavost – z oblastí České republiky se od března nejvyšší zájem o videa na U-TVstřídal. Jednou měli měsíční rekord v počtu návštěv diváci z Ústeckého kraje, pak ze Středočeského kraje a Prahy a nyní z Moravskoslezského kraje. Je tedy možné, že nejvíce turistů k nám v červenci zamíří právě ze severní Moravy.

 Ale nejen z České republiky zaznamenal Krajský úřad vysoký zájem o dění v kraji prostřednictvím webové televize. Tisíce videí byly přehrány v Německu, Velké Británii, Rusku, ale také na Slovensku, v Rakousku, Irsku a Holandsku.

Webová televize Ústeckého kraje byla zprovozněna 1. 3. 2011. Na adrese www.u-tv.cz se mohou diváci dozvědět aktuální novinky z dění v kraji, jsou seznamováni se zajímavostmi kraje nebo pozvánkami na novinky z oblasti cestování. Počtem přehraných videí je U-TV pravděpodobně webovou televizí v kraji s nejvyšší návštěvností.

Jeden z kanálů U-TV je věnován příspěvkům, které mohou zasílat sami diváci – návštěvníci webu www.u-tv.cz, občané Ústeckého kraje či turisté. Výjimečnou událost můžete zaznamenat na videokameru a sestříhat do dvouminutové reportáže. Zkušení ji mohou opatřit i titulky jako pro vysílání v opravdové televizi. Zpracované video poté zašlete na e-mail televize@kr-ustecky.cz prostřednictvím některého veřejného úložiště, například www.uschovna.cz. Spot by se měl věnovat zajímavostem a událostem v ústeckém regionu.

„Jedním z cílů tohoto projektu webové televize je nejen zpřístupnit dění v kraji  ještě více veřejnosti, ale také seznámit potenciální investory s naší strategií rozvoje kraje,“ dodává hejtmanka Jana Vaňhová. Očekává také zpřístupnění informací turistům a dalším návštěvníkům kraje. Webovou televizi lze totiž sledovat odkudkoliv na světě, stačí mít pouze připojení k internetu. Obsah je aktualizován několikrát měsíčně, vždy s ohledem na aktuální dění v kraji.

Mezi nejsledovanější videa z poslední boby patří reportáž o českém granátu.

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 23.6.2011 / 23.6.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém