Orientační nabídka


 

Smlouva o pořádání III. Letních Her - olympiády dětí a mládeže v roce 2007 je před podpisem

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Smlouva o pořádání III. Letních Her - olympiády dětí a mládeže v roce 2007 je před podpisem
Rada Ústeckého kraje schválila na své schůzi 8. února text smlouvy mezi Ústeckým krajem a Českým olympijským výborem o pořadatelství III. Letních Her - olympiády dětí a mládeže v roce 2007. Náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka zdůraznil, že kraj o tuto prestižní událost velice stál a již dnes se zodpovědně chystá na přípravy a organizaci nejvýznamnějšího sportovního podniku mládežnického sportu v příštím roce.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 9.2. 2006

 

Smlouva o pořádání III. Letních Her – olympiády dětí a mládeže v roce 2007 je před podpisem

 

„K podpisu smlouvy mezi Českým olympijským výborem a Ústeckým krajem dojde se vší pravděpodobností 28. března 2006 v ústeckém Městském divadle, kde proběhne slavnostní vyhlášení nejlepších sportovců Ústeckého kraje,“ upřesnil 9. února 2006 zástupce a náměstek hejtmana Radek Vonka termín očekávané události, jakou bude pořádání III. Letních Her – olympiády dětí a mládeže v roce 2007 v Ústeckém kraji. Zdůraznil, že kraj o tuto prestižní událost velice stál a již dnes se zodpovědně chystá na přípravy a organizaci tohoto významného sportovního podniku.  

„Do kraje se sjede několik tisícovek sportovců, v doprovodu nebudou chybět trenéři a další podpůrné týmy. Chceme všem připravit takové zázemí, aby se zde cítili nejen dobře, ale aby měli vynikající podmínky k dosažení co nejlepších sportovních výsledků. O některé sporty se s organizací podělíme také s dalšími městy, například fotbalová utkání by se měla hrát v Teplicích, chceme také využít místních dobrovolnických center, s nimiž máme výbornou spolupráci. Pravidla smlouvy k pořádání takové mimořádné akce určují pořadatelům mnohé náležitosti, které musí zachovat, mimo jiné i takové detaily, které se týkají používání olympijských symbolů. V čase, který nám pro dobré zvládnutí olympiády dětí a mládeže zbývá, chceme udělat maximum pro to, aby všichni aktéři měli na náš kraj ty nejlepší vzpomínky,“ uvedl Radek Vonka. Podle něj je pořádání her, zvláště po předchozím ročníku v Brně, pro kraj i město výzvou, kterou krajská samospráva ochotně přijala. „Symbolika spojená s propagací olympijských ideálů může celé zemi ukázat život v našem regionu mimo zavedená klišé, podle nichž je jméno města i kraje spojováno s těžkým průmyslem, těžbou uhlí a nevalným životním prostředím. Je v našich silách předvést jiný život, pravdivý, plný kvalitního sportovního zápolení v duchu fair - play. To jsou hodnoty, které v našem kraji mají své pevné místo a stojí za to je propagovat,“ uvedl již dříve, při pracovním setkání s členy Českého olympijského výboru v Ústí nad Labem (viz. Tisková zpráva) zástupce a náměstek hejtmana.

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 9.2.2006 / 9.2.2006 | Zveřejnit od-do: 9.2.2006-9.3.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém