Orientační nabídka


 

Smlouva o spolupráci Ústeckého kraje a Provincie Jižní Holandsko, návštěva hejtmana v Maďarsku

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Téma: Smlouva o spolupráci Ústeckého kraje a provincie Jižní Holandsko, návštěva hejtmana v Maďarsku

Tisková zpráva ze dne 26. února 2002

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc nebude projednávat s představiteli maďarské župy Borsod – Abaúj – Zemplén zásady spolupráce a nepodepíše v pátek 1. března smlouvu o spolupráci Ústeckého kraje s Provincií Jižní Holandsko. K jednání a k podpisu mělo dojít na konferenci s tématem Spolupráce krajů a budoucnost Evropy, která začíná zítra v maďarském Miškolci. Hejtman Jiří Šulc o tom rozhodl dnes (úterý 26.2.) po poradě se svými kolegy.  Důvodem pro odložení cesty do Maďarska jsou také výroky maďarského premiéra Viktora Orbána. „Jeho slova zkomplikovala spolupráci nejenom na úrovni republiky, ale i krajů. V této situaci musíme jednání na nejvyšší úrovni s maďarskou stranou odložit,“dodal. Do Maďarska však zítra odjede delegace zastupitelů Ústeckého kraje se zástupcem hejtmana a vedoucími příslušných odborů.

Rada Ústeckého kraje dne 6. února schválila zájem kraje jednat o uzavření trojstranné deklarace o spolupráci mezi provincií Jižní Holandsko, župou Borsod – Abaúj – Zemplén (Maďarsko) a Ústeckým  krajem. Následně schválilo záměr uzavřít smlouvu o spolupráci mezi provincií Jižní Holandsko a Ústeckým krajem také Zastupitelstvo Ústeckého kraje. Podle rozhodnutí rady byl autorizovaný překlad  navrženého znění této smlouvy předložen ke konzultaci Ministerstvu zahraničních věcí a Ministerstvu vnitra ČR. Důvodem pro odložení podpisu smlouvy je i skutečnost, že zapracování formálních připomínek do smlouvy nelze do termínu konání konference zajistit. Hejtman však holandské straně potvrdil vůli Ústeckého kraje tuto smlouvu uzavřít, a to v průběhu března až dubna letošního roku.

Navržená smlouva počítá s formální spoluprací v oblasti přípravy Ústeckého kraje pro vstup České republiky do Evropské unie, v oblasti demokratické decentralizace rozhodování, v oblasti životního prostředí a regionálního rozvoje a upozorňuje na možnosti řešení konkrétních projektů a problémů v širším rámci Evropské unie, samozřejmě též za využití financí od EU.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 7.3.2002 / 7.3.2002 | Zveřejnit od-do: 7.3.2002-7.5.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém