Orientační nabídka


 

Sobotní farmářské trhy na mosteckém hipodromu

FT v Mostě
Už od dubna pořádá pod záštitou hejtmanky Jany Vaňhové občanské sdružení Český um – Artificium Bohemicum spolu s Ústeckým kraje a dalšími partnery (Czech Coal, krajská agrární komora) Severočeské farmářské trhy.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 5. srpna 2011     

Další se chystají už na zítřek. V sobotu 6. srpna bude po celé dopoledne patřit hipodrom v Mostě znovu Svč. farmářským trhům. Organizátoři očekávají rekordní účast prodejců, ale také zákazníků. Budou si vybírat z čerstvého ovoce a zeleniny, vajec, medu, sýrů, pekařských výrobků, uzenin, vína i třeba výrobků zručných řemeslníků. Sortiment doplní tentokrát i čerství pstruzi! Vedle přehledného nákupu přispěje k pohodě zákazníků také menší kulturní program i fakt, že kyvadlová autobusová doprava z centru Mostu bude počínajíc 7.50 hod. zdarma.  Sobotní trhy na hipodromu se uzavřou před polednem.

   Hejtmanka Jana Vaňhová by chtěla, aby se trhy dostaly vedle Mostu, Chomutova a Ústí nad Labem i do dalších měst, i když zatím je ve smlouvě o spolupráci mezi Ústeckým krajem a občanským sdružením Český um –AB pořádání trhů ve třech městech. Přesto se už zkušebně připojí, jak nám řekl Adam Weber z pořádajícího sdružení,  Teplice (23. 8. u Olympie) a v září ještě Jirkov a Kadaň. „Farmářské trhy neustále rozšiřují sortiment a přibývá spokojených zákazníků,“ říká hejtmanka Jana Vaňhová. „Je potěšitelné, že na nich objevují stále častěji a v dostatečném množství například i biopotraviny. A nechybějí ani některé výrobky z krajského kola celostátní soutěže Regionální potravina 2011. Už na podzim přibudou také nejlepší potraviny, nápoje a další komodity ze čtvrtého ročníku soutěže O nejlepší regionální výrobek Ústeckého kraje –Kraje Přemysla Oráče.“ (Ta bude vyhodnocena v polovině září na Zahradě Čech v Litoměřicích.)

   Nejbližší program Severočeských farmářských trhů: Most: sobota 6. srpna  od 8-11.30 h. na hipodromu;  Chomutov: sobota 20. srpna od 8 – 12 h. na Náměstí 1. máje; Teplice: úterý 23. srpna od 13-18 hodin  u obchodního centra Olympia; Ústí n. L.: sobota 27. srpna od 8 – 12 hodin v parku na Severní Terase, pod ulicí Stavbařů. V září znovu v Mostě, Ústí a Chomutově a poprvé a zkušebně tedy i v Jirkově a Kadani.

   Budeme vás nadále o trzích informovat na našich webových stránkách i v srpnovém vydání Krajských novin Ústeckého kraje (do vašich schránek se dostanou 29.-30. srpna).

Připravil Mgr. Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 

1

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 5.8.2011 / 5.8.2011 | Schváleno / Zrušeno: 5.8.2011 / 4.9.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém