Orientační nabídka


 

SOŠ a SOU Neklanova Roudnice n. L. získala v celostátní soutěži Studuj gastro stříbrnou medaili

V Praze se konalo slavnostní vyhlášení vítězů 2. ročníku soutěže Studuj gastro, zaměřené na podporu gastronomie, propagaci gastronomických oborů a motivaci k jejich studiu. Soutěž je společným programem Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR a Českého gastronomického institutu. SOŠ a SOU Neklanova Roudnice nad Labem, příspěvková organizace Ústeckého kraje, se ve velmi silné konkurenci umístila na krásném druhém místě.
Tisková zpráva ze dne 26. května 2022
a
 

 
 
Zapojené školy měly za úkol v rámci soutěže vytvořit videa a fotografie propagující studium gastronomie – fotografie připravených pokrmů, fotografie z výuky, video recepty, videa propagující studium gastronomie, rozhovory s úspěšnými bývalými studenty školy, propagační videa s gastro influencery nebo známými osobnostmi. Příspěvky byly následně sdíleny na sociálních sítích školy a mohly být zveřejněny také na soukromých účtech současných i bývalých studentů a dalších podporovatelů školy. Hodnotily se pouze příspěvky zveřejněné na sociálních sítích Facebook a Instagram v období od 10. ledna do 28. února 2022, označené hashtagem #studujgastro a unikátním hashtagem školy.

Při hodnocení byla rozhodující kvalita a originalita příspěvků, zapojení gastronomických ambasadorů, počet a dosah příspěvků. Hodnocena byla dále i celková aktivita škol a studentů v oblasti propagace gastronomie mimo sociální média (články zveřejněné v časopisech, novinách, bannery, způsoby náboru nových žáků do oboru kuchař – číšník. I v této oblasti byla SOŠ a SOU Neklanova Roudnice nad Labem velmi aktivní – příspěvky školy byly uveřejněny v Krajských listech ÚK a v Roudnických novinách, informační billboardy umístila škola na Mělníku, v Roudnici nad Labem a na dalších místech. Škola zorganizovala také ukázkové dny pro žáky ZŠ. Přímo před budovou školy poutá pozornost Café vozík, vyrobený žáky a učiteli odborného výcviku, a žáci oboru kuchař – číšník tady prodávají kávu a cukrářské výrobky ze školní dílny.

Za druhé místo v soutěži získala škola účast na vybraném semináři kulinářského umění pro talentované žáky v Kulinářské akademii Grosseto pro 5 studentů a 1 pedagoga, gastro kurz od společnosti InterGast dle dohody pro 5 studentů a 1 pedagoga, kartu Edenred nabitou na částku 6 tisíc korun a online webináře (Navigace ve světě výživy, Planetární strava a rostlinné alternativy, Kulinářské umění ve světě I. (v angličtině), Kulinářské umění ve světě II.).

SOŠ a SOU Neklanova Roudnice nad Labem získala v soutěži krásné druhé místo
SOŠ a SOU Neklanova Roudnice nad Labem získala v soutěži Studuj gastro krásné druhé místo

Slavnostní vyhlášení výsledků 2. ročníku soutěže se uskutečnilo v Praze
Slavnostní vyhlášení výsledků 2. ročníku soutěže Studuj gastro se uskutečnilo v Praze

 
Zodpovídá: Bc. Jan Nový
Vytvořeno / změněno: 26.5.2022 / 26.5.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém