Orientační nabídka


 

Soubor lidové architektury v Zubrnicích bohatší

11
Areál Souboru lidové architektury v Zubrnicích obohatí roubený dům z Loubí na Českolipsku. V rámci Programu Ziel 3 / Cíl 3 se podařilo předložit projekt Sasko-české oživení venkovského kulturního dědictví v Schönbrunnu a Zubrnicích , a získat tak prostředky na záchranu tohoto velmi zajímavého objektu.
 

 
 

Tisková zpráva z 6. 6. 2010

 

 

Areál Souboru lidové architektury v Zubrnicích obohatí roubený dům z Loubí na Českolipsku. V rámci Programu Ziel 3 / Cíl 3 se podařilo předložit projekt Sasko-české oživení venkovského kulturního dědictví v Schönbrunnu a Zubrnicích, a získat tak prostředky na záchranu tohoto velmi zajímavého objektu.

 Slavnostního položení základního kamene 3. června 2010 se za Ústecký kraj zúčastnili radní pro kulturu a památkovou péči Jana Ryšánková a radní pro oblast cestovního ruchu Radek Vonka. Po úvodních projevech ředitelky územního odborného pracoviště Národního památkového ústavu v Ústí nad Labem Evy Balaštíkové a ředitele Souboru lidové architektury v Zubrnicích Františka Ledvinky pozdravila přítomné radní Jana Ryšánková a popřála pracovníkům skanzenu mnoho úspěchů při záchraně dalších hodnotných kulturních památek. K přání se připojili i hosté ze saského Schönbrunnu. Poklepáním základního kamene stvrdili oba radní slavnostní akt, který je o to významnější, že v interiérech transferovaného roubeného stavení vznikne víceúčelové vzdělávací centrum, které by mělo přibližně za dva roky sloužit veřejnosti.

1
Na zíkladní kámen poklepala radní Jana Ryšánková ...

2
... a radní Radek Vonka.

3

22
33

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 7.6.2010 / 7.6.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém