Orientační nabídka


 

Soukromý železniční dopravce pro Vejprty

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Adélu Bydžovskou, Deník - Moje Chomutovsko (Adela.Bydzovska@denik.cz) ze dne 12.1.2007
 

 
 

Odpověď pro Adélu Bydžovskou, Deník – Moje Chomutovsko (Adela.Bydzovska@denik.cz) ze dne 12.1.2007

 

Dotaz (v původním znění):

Dobrý den. Asi před dvěma nebo třemi týdny jsme spolu mluvili o žádosti města Vejprty, které by chtělo, aby Ústecký kraj vypsal výběrové řízení na alternativního provozovatele železniční dopravy na trati č. 137 mezi Chomutovem-Vejprty v rámci zachování základní dopravní obslužnosti .

    Chci se jen zeptat, jaký je postup, až vám ta žádost přijde (posílali ji teprve tento týden). Kdo rozhoduje o tom, zda a kdy bude výběrové řízení vypsáno nebo je to jen automaticky, když to město chce?

 

Odpověď:

Takto formulovanou žádostí se jistě budou orgány Ústeckého kraje zabývat, ostatně o záměru již, byť neoficiálně, informoval krajskou radu René Budjač, člen krajské rady, který je se situací ve Vejprtech dobře obeznánem. Nicméně prvním oficiálním krokem bude projednání žádosti města v Komisi pro dopravu (poradní orgán Rady Ústeckého kraje), která přijme další postup - jaký, to nelze předjímat. Obecně, ne pouze ve vztahu k uvedenému případu, lze říci, že Ústecký kraj by podporoval projekty měst nebo mikroregionů, které se chtějí angažovat v zajištění železniční přepravy jiným dopravcem než České Dráhy. Ovšem s jednou výjimkou, podpora Ústeckého kraje se netýká přímého financování případných ztrát z provozu nových vlakových spojů. V této souvislosti, při jednáních o obnovení železničního provozu přes státní hranici ve Šluknovském výběžku, hejtman Jiří Šulc upozornil, že Ústecký kraj nebude uvažovat o dotacích na nově zaváděné železniční spoje, pokud se obce, které mají na provozování spojů zájem, nebudou na dotacích výrazně spolupodílet (buď přímo, nebo zajištěním finančních prostředků z dalších zdrojů).

 

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 23.1.2007 / 23.1.2007 | Zveřejnit od-do: 23.1.2007-23.2.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém