Orientační nabídka


 

Soutěž o nejlepší výrobek kraje Přemysla Oráče

st
Právě odstartoval již 6. ročník soutěž „O nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje – kraje Přemysla Oráče“. Vyhlášení této soutěže proběhlo již tradičně při vzpomínkové akci a setkání zemědělců u památníku Přemysla Oráče na Královském poli dne 16. května 2013 ve Stadicích na Ústecku. Soutěž se uskutečňuje pod záštitou hejtmana Oldřicha Bubeníčka.
Tisková zpráva ze dne 17. května 2013
 

 
 

„O tuto soutěž je z řad potravinářů, výrobců a zemědělců velký zájem, v loňském roce bylo přihlášeno do soutěže 119 výrobků. Tento zájem místních producentů mě velmi těší a jsem rád, že dnes mohu vyhlásit již šestý ročník, “ řekl krajský při zahájení vzpomínkové akce krajský radní Arno Fišera.

Setkání u památníku Přemysla Oráče zahájil předseda představenstva Krajské agrární komory František Loudát. Položení kytic se za Ústecký kraj zúčastnil za Ústecký kraj radní Arno Fišera a dále představitelé okresních agrárních komor a zástupci zemědělců a potravinářů. Součástí vzpomínkové akce byla tradičně i prezentace středních škol, které se věnují oborům jako je zemědělství, gastronomie, lesnictví a příbuzná odvětví.

Soutěž je vyhlášena s cílem propagovat místní potravinářské výrobky a má přispět k udržení místních tradic, zvýšit povědomí místních spotřebitelů i turistů, podpořit zaměstnanost a ekonomický růst. Tato soutěž každým rokem upozorňuje na chutné a kvalitní české výrobky z Ústeckého kraje a zajišťuje jejich propagaci nejen v Ústeckém kraji, ale v celé ČR.

Organizaci soutěže bude zajišťovat Okresní agrární komora Most spolu s Krajským informačním střediskem pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje s využitím všech dostupných médií a organizačních prostředků.

Přihlášky do soutěže se přijímají v termínu od 16. 5. 2013 do 10. 8. 2013 a lze je zasílat na adresu OAK Most – KIS ÚK, Dělnická 33, 434 01 Most – Velebudice nebo na e-mail: oakmo@oakmo.cz. Každý výrobce může přihlásit do soutěže maximálně 5 výrobků!

Stejně jako v loňském roce probíhají dvě potravinářské soutěže a to:

·       VI. ročník soutěže „O nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje – kraje Přemysla Oráče“, která je organizována Ústeckým krajem

·       IV. ročník soutěže „Regionální potravina Ústeckého kraje“, která je organizována Ministerstvem zemědělství ČR

Podrobnosti o obou soutěžích naleznete na webových stránkách Ústeckého kraje.

 

Kontakt:

RNDr. Zdeněk Rytíř, oddělení tiskových informací

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 703

Mob.:+420  602 409 704

               Mail:   rytir.z@kr-ustecky.cz

 

fl
Předseda Krajské agrární komory František Loudát vítá člena Rady Ústeckého kraje Arna Fišeru

fl2

af

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 17.5.2013 / 17.5.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém