Orientační nabídka


 

Soutěž „Vylep si své předsevzetí“ zná svého vítěze

001
Od ledna do konce května letošního roku se mohli zájemci zapojit do fotografické soutěže, kterou společně vyhlásily Ústecký kraj a společnost EKO-KOM. Oba partneři již dlouhodobě spolupracují na poli podpory správného třídění odpadu v našem regionu. Soutěž spočívala v originálním umístění a vyfotografování samolepky s nápisem „Já třídím“.
Tisková zpráva z 20. července 2011
 

 
 

Na začátku roku si vždy dáváme předsevzetí. Pro rok 2011 jedno takové pro Ústecký kraj bylo – Já třídím. I když se jedná o něco, co vyhazujeme, čeho se zbavujeme, při nakládání s odpady rozhodujeme o jejich osudu. V jediném okamžiku můžeme zajistit, aby se z materiálu opět vytvořil výrobek a sloužil novému účelu. Stejně tak můžeme v jediném okamžiku rozhodnout o tom, že nebezpečná látka neuškodí našemu zdraví, ani životnímu prostředí a že s ní bude naloženo podle nejpřísnějších pravidel bezpečnosti.

 

Odpadem je každá věc nebo předmět, který již nepotřebujeme a chceme se ho zbavit, nebo ztratil svůj původní účel, například se rozbil a nejde opravit. Ale když jej pošleme tou správnou cestou, může vzniknout nový výrobek, nebo ušetříme energii a primární zdroje. Cílem každé takové cesty je místo, kde odpad buď poslouží k výrobě něčeho užitečného, nebo je bezpečně uložen tak, aby nemohl uškodit ani lidem, ani životnímu prostředí. Splněním tohoto předsevzetí děláme něco pro sebe i pro ostatní.

 

Do domácností v Ústeckém kraji byly proto doručené samolepky s předsevzetím „Já třídím“. Jejím úkolem bylo pomoci plnit předsevzetí, protože pokud jej máme každý den před očima, lépe se dodržuje.

 

Lidé, kteří se chtěli do soutěže zapojit a vzít si předsevzetí o třídění odpadu za své, museli ve své domácnosti vylepit samolepku na originální místo. To pak vyfotit a vložit na www.jatridim.cz. Soutěžící nálepku umísťovali na zrcadlo v koupelně, v kuchyni, na dveřích, na odpadkovém koši, na lednici či na poštovní schránce.

 

Celkem se do soutěže zapojilo zhruba 5 500 obyvatel Ústeckého kraje. Ze zaslaných příspěvků počítač vybral 80 finalistů. Z nich náměstek hejtmanky Arno Fišera vylosoval vítěze Martina Baloga z Libouchce na Ústecku. Výherce získá poukázku pro dvě osoby v hodnotě 5000 korun na wellness pobyt v lázních Teplice.

 

Akce byla připravena v rámci společného projektu Ústeckého kraje a AOS EKO-KOM „Intenzifikace tříděného sběru v Ústeckém kraji“.

 

Připravila:

Bc. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 741, 734 412 962

ticha.a@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 

01
Vítězná fotografie Martina Baloga

01
Martin Balog přebírá svou cenu od Antonína Terbera, krajského zastupitele a předsedy výboru pro zemědělství, životní prostředí a venkov.

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 20.7.2011 / 20.7.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém