Orientační nabídka


 

Soutěž Zlatý erb – slavnostní vyhlášení výsledků krajského kola

znak
Ústecký kraj ve spolupráci se Sdružením Zlatý erb vyhlásil krajské kolo 13. ročníku soutěže Zlatý erb.
Slavnostní ceremoniál s vyhlášením vítězů proběhne 25. března 2011 v 9:45 na Krajském úřadě Ústeckého kraje, ceny vítězům předá hejtmanka Jana Vaňhová.
 

 
 

 

Tisková zpráva z 21. března 2011

Cílem soutěže je podpořit modernizaci místních samospráv prostřednictvím rozvoje informačních služeb poskytovaných s využitím internetu a ostatních elektronických médií. Soutěž byla v roce 2002 oceněna jako finalista světové prestižní ceny Stockholm Challenge Award a již tradičně poutá pozornost našich našich měst, obcí a veřejnosti.
Do krajského finále se letos probojovaly obce a města  Březno, Háj u Duchcova, Libochovany, Litoměřice, Mikulov, Most, Úštěk a Žatec.

Vítězové jednotlivých kategorií postoupí do celostátního kola, které bude vyhodnoceno na konferenci ISSS dne 4. 4. 2011 v Hradci Králové.

 

Další podrobnosti, složení poroty a podrobný výpis bodů členů poroty budou zveřejněny po slavnostním ceremoniálu na stránkách soutěže http://zlatyerb.obce.cz v sekci krajského kola.

 

Co je soutěž Zlatý erb?

Zlatý erb je soutěží o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí. Letos vyhlásilo Sdružení Zlatý erb 13. ročník.

§         Osobní záštitu nad soutěží převzal JUDr. František Vavera Ph.D., státní tajemník a náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, legislativu a archivnictví.

§         Nad cenou o nejlepší elektronickou službu převzal osobní záštitu prezident Nejvyššího kontrolního úřadu Ing. František Dohnal.

§         Cenu veřejnosti zaštiťuje Asociace krajů České republiky.

§         Cenu o nejlepší bezbariérový přístup zaštiťuje Ministerstvo vnitra.

§         Cenu o nejlepší turistickou prezentaci zaštiťuje Ministerstvo pro místní rozvoj.

 

Krajská kola vyhlašují kraje ČR. Soutěž je pořádána ve spolupráci se Svazem měst a obcí ČR, sdružením Český zavináč, portálem Města a obce online a konferencí ISSS. Zlatý erb byl oceněn jako finalista světové soutěže Stockholm Challenge Award.

 

Smysl soutěže Zlatý erb spočívá nejen ve vlastním srovnání webů měst a obcí, ale poskytuje také jejich webmasterům a provozovatelům užitečné informace a hodnocení pro další zlepšování.

 

Soutěž Zlatý erb je organizována v krajských kolech a v navazujícím celostátním kole. Předsedou celostátní poroty je Ing. Tomáš Holenda. Obce kraje, které nevyhlásí své krajské kolo, hodnotí tzv. Malá porota pod vedením Ing. Jiřího Benedikta.

 

Kraje sestavují odbornou porotu, která hodnotí webové stránky a elektronické služby svých měst a obcí. V krajských kolech se hodnotí tzv. povinně zveřejňované informace, kvalita úřední desky podle správního řádu, rozsah zveřejněných dalších informací, názornost ovládání webu, navigace a přehlednost stránky, výtvarné zpracování a bezbariérová přístupnost.

 

Hlavní ceny budou v krajském i celostátním kole uděleny v kategoriích:

a) nejlepší webové stránky města

b) nejlepší webové stránky obce

c) nejlepší elektronická služba

 

Na celostátní úrovni na konferenci ISSS v Hradci Králové se opět budou vyhlašovat i zvláštní ceny za bezbariérový přístup, zvláštní cena za nejlepší turistickou prezentaci a zvl. cena pro web kraje.

 

Připravila:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

mob. 737 203 666, hanackova.m@kr-ustecky.cz

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 21.3.2011 / 21.3.2011 | Účinnost do: 31.3.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém