Orientační nabídka


 

Soutěžní přehlídka Stavba desetiletí Ústeckého kraje byla vyhlášena

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 31. července 2002

Města a obce v Ústeckém kraji oslovila Okresní hospodářská komora v Litoměřicích s informací o vyhlášení prvního ročníku soutěžní přehlídky Stavba desetiletí Ústeckého kraje. Informace k soutěži, její propozice a přihlášky rozešle dalším partnerům také spolupracují Krajská hospodářská komora v Ústí nad Labem. Záštitu nad přehlídkou převzal hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc, odborné garance poskytne Česká komora architektů a Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků.

Soutěžní přehlídka je otevřena všem typům novostaveb pozemních, inženýrských i rekonstrukcím. Klade si za cíl najít a ocenit nejkvalitnější stavbu reprezentující architektonickou kulturu v Ústeckém kraji, v prvním ročním za uplynulých deset let, další ročníky budou následovat ve dvouletých intervalech. „Ústecký kraj chce tuto přehlídku podpořit už kvůli tomu, aby se veřejnosti blíže představily stavby vysoké architektonické úrovně, které vznikly v tomto kraji. A já věřím, že se kraj má čím chlubit a každoročně bude mít odborná komise z čeho vybírat. Přísná estetická měřítka, technická kritéria odpovídající současnosti, architektonická kvalita – tímto směrem se pokusíme společnými silami nasměrovat stavební kulturu regionu,“ uvedl J. Šulc. Ten je jako absolvent ČVUT, obor pozemní stavitelství, také členem odborné komise. 

Uzávěrka přihlášek a datum odevzdání soutěžních návrhů bylo stanoveno nejpozději k 31. října do 12 hodin. Vítězná stavba, která získá titul Stavba desetiletí Ústeckého kraje,  by měla být vyhlášena ještě letos v listopadu. K titulu se také váže finanční odměna ve výši 100 000 korun. Finanční ceny ve výši 50 000,- Kč
a 30 000,- Kč dostanou také stavby, které se umístí na druhém a třetím místě.


Připravila: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 

Odkazy

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 31.7.2002 / 18.11.2002 | Zveřejnit od-do: 31.7.2002-31.10.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém