Orientační nabídka


 

Společné memorandum krajů a VZP o nemocniční péči

znak
Kraje se dohodly s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou České Republiky o společném postupu při uzavírání smluv o poskytování a úhradě hrazených služeb mezi nemocnicemi s akutní lůžkovou péčí pro léta 2013 až 2017. Nebezpečí omezení poskytování zdravotní péče, které hrozilo z neuzavřených smluvních vztahů mezi Všeobecnou zdravotní pojišťovnou a krajskými zdravotnickými zařízeními, se podařilo zažehnat.
 

 
 

Téměř na poslední chvíli, před koncem platnosti stávajících smluv se Asociaci krajů České republiky podařilo najít shodu se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou České Republiky a podepsat memorandum, které otevírá cestu k urychlenému uzavření vyvážených smluvních vztahů krajských nemocnic s největší zdravotní pojišťovnou u nás. Za Asociaci krajů ČR memorandum podepsal její předseda Michal Hašek a za Všeobecnou zdravotní pojišťovnu ČR její generální ředitel Zdeněk Kabátek. Tento modelový přístup Asociace krajů ČR a Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR ukazuje cestu, která může být vhodná pro ostatní nemocnice a jejich zřizovatele.

Účelem Memoranda je deklarace společných zájmů Asociace krajů České republiky a Všeobecné zdravotní pojišťovny České Republiky v oblasti zajištění akutní lůžkové nemocniční péče v rámci jednotlivých krajů pro období 2013 – 2017. Cílem je udržení vysoké kvality a dostupnosti poskytované lůžkové nemocniční péče Cílem je udržení vysoké kvality a dostupnosti poskytované lůžkové nemocniční péče pojištěncům s maximální mírou bezpečí pro ně, při současném zefektivňování dosavadní sítě poskytovatelů zdravotních služeb zajišťujících akutní lůžkovou nemocniční péči. Samotná dojednaná úprava současné struktury poskytovatelů akutní lůžkové nemocniční péče v rámci jednotlivých krajů nebude vůči těmto poskytovatelům důvodem ke snížení úhrad za jednotku skutečně poskytnuté zdravotní péče. Zúčastněné strany se shodly na společném postupu při uzavírání smluv o poskytování a úhradě hrazených služeb mezi nemocnicemi s akutní lůžkovou péčí a Všeobecnou zdravotní pojišťovnou České Republiky pro léta 2013 až 2017.

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 21.12.2012 / 21.12.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém