Orientační nabídka


 

Spolupráce mezi urology z Krajské zdravotní v době pandemie nepolevila, v dubnu začne v Rumburku fungovat poradna

Spolupráce odborníků se specializací urologie v rámci všech nemocnic Krajské zdravotní, a. s., nepolevila ani v době pandemie onemocnění covid-19. Společnost je největším poskytovatelem nemocniční péče v České republice a urologická lůžková oddělení má ve čtyřech ze sedmi svých nemocnic. Ambulantní péči specialisté aktuálně poskytují v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě, Chomutově a Litoměřicích. V nemocnici v Rumburku od dubna zahájí činnost urologická poradna.
Tisková zpráva ze dne 22. února 2022
dd
 

 
 
„V rámci kooperace s kolegy z ostatních nemocnic Krajské zdravotní se snažíme o zajištění lepší dostupnosti zdravotní péče i pro obyvatele Šluknovského výběžku. Od dubna letošního roku proto zahájí činnost v rumburské nemocnici urologická poradna, která bude tamním pacientům k dispozici nejprve jednou měsíčně,“ informoval Jan Schraml, přednosta Kliniky urologie a robotické chirurgie Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.

„Naše klinika spolupracuje s dalšími pracovišti v oboru napříč nemocniční sítí Krajské zdravotní, a. s., využíváme pro to možnosti personálního propojení. Lékaři naší kliniky dojíždí do ambulance v děčínské nemocnici. V době pandemie jsme navíc začali v Děčíně provádět i urologické operace, abychom eliminovali čekání pacientů z tohoto regionu na plánované operace. Některé výkony tam provádíme dodnes. Miloš Bočan z Urologického oddělení Nemocnice Most jezdí do Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Je mimo jiné platným operatérem Centra robotické chirurgie při klinice. Mostecké urologické oddělení pod vedením primáře Jiřího Krále, se svou lůžkovou částí, hraje důležitou roli v zajišťování péče pro pacienty ze spádové oblasti Chomutovska, protože se svým lékařským týmem zajišťuje ambulantní urologickou péči v chomutovské nemocnici,“ shrnul Jan Schraml, který je zároveň proktorem, tedy školitelem robotické chirurgie pro svou specializaci. 

MUDr. Jan Schraml, Ph.D., přednosta Kliniky urologie a robotické chirurgie Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.
MUDr. Jan Schraml, Ph.D.

 

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 22.2.2022 / 22.2.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém