Orientační nabídka


 

Spolupráce s Lobkowiczi nabírá konkrétní obrysy, Ústecký kraj podepsal memorandum

Memorandum o vzájemné spolupráci mezi Ústeckým krajem a rodinou Lobkowiczů, konkrétně paní Margaret Brooks Lobkowicz a panem Williamem Eastonem Lobkowiczem, bylo stvrzeno podpisy a nabývá účinnosti. Společným cílem je prezentace, záchrana, obnova a zvelebení památek a kulturního odkazu majetku, míst a předmětů s vazbou k rodu Lobkowiczů.
01
 

 
 

Jak zmínil William Lobkowicz při podpisu, rodina dokončuje revitalizaci a přeměnu rodného domu Antonína Dvořáka v Nelahozevsi a chce se nyní více soustředit na zámek v Roudnici nad Labem a okolí. Potenciál je také v oblasti vzdělávání a spolupráci s Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně na projektech digitalizace uměleckých děl.

 

„Uzavření memoranda je pro nás především morálním závazkem a potvrzením, že chceme navázat na dlouhou historii rodu Lobkowiczů a jejich spojení s Ústeckým krajem a pokračovat ve smysluplných aktivitách především v oblasti kultury, vzdělávání a cestovního ruchu,“ řekl hejtman Jan Schiller.

 

Konkrétně memorandum zmiňuje tři lokality určené pro společné rozvojové aktivity, a to zámek v Roudnici nad Labem, který je označován jako čtvrtý největší zámecký objekt v České republice, dále Hrad Střekov v Ústí nad Labem a památnou horu Říp. Právě tam se může naplnit spolupráce mezi rodinou a Destinační agenturou České Středohoří při revitalizaci a úpravě tohoto turisticky významného cíle.

1
Memorandum společně podepsali William Lobkowicz a hejtman Jan Schiller

2

3

4
Na setkání dorazil s otcem i William Rudolf Lobkowicz

5
Za Ústecký kraj jednal také náměstek pro oblast kultury a cestovního ruchu Jiří Řehák, rodinu doprovodila paní Beata Hauser, výkonná ředitelka House of Lobkowicz

6

 

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 19.4.2023 / 19.4.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém