Orientační nabídka


 

Sportovce na Klínovci podpořil hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček

kl
Třetí den zimní olympiády dětí a mládeže patřil ve Skiareálu Klínovec slalomu v alpském lyžování a slopestylu ve snowboardingu. Ústečtí slopestylisté získali dvě medaile, a tak přispěli významně k zisku dalších bodů pro pořádající kraj. Závodní atmosféra byla napínavá.
 

 
 

Slalomu vévodil Liberecký kraj, jehož zástupci vystoupili na bednu hned třikrát, po dvou medailových pozicích získali sportovci z Plzeňského a Královéhradeckého kraje. Ve slopestylu dominoval pořádající kraj Ústecký, kterému patří jedna zlatá a jedna bronzová, po dvou medailích si odváží kraj Jihočeský a Karlovarský. „S výsledkem jsem nadmíru spokojená,“ dodala krátce po vyhlášení bývalá reprezentantka ve snowboardingu a trenérka Petra Elsterová, která vede na zimní olympiádě dětí a mládeže snowboardisty Ústeckého kraje.

Mladé sportovce přijel na Klínovec osobně podpořit i hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. Ceny vítězům předávali zástupci kraje, náměstkyně Jana Vaňhová a zastupitel Pavel Csonka. „Zatím se akce daří a přeji všem sportovcům, aby jim nadšení vydrželo až do posledního dne,“ řekla Jana Vaňhová. Dalšími z předávajících byli i bývalý sáňkařský reprezentant a jednatel SK Real saně Klášterec nad Ohří Luboš Jíra a Vladimír Štochl, ředitel Regionálního obchodního centra Českých drah v Ústí nad Labem.

Startovací listinu pro slopestyle tvořilo 51 účastníků ve všech čtyřech kategoriích, ve slalomu se na start postavilo 112 dětí. Jak potvrdila ředitelka závodu pro snowboarding Lenka Dvořáková, přes původní nepříznivé sněhové podmínky se ve snowparku podařilo na poslední chvíli připravit odpovídající trať. Aktuální sněžení ještě pomohlo k vylepšení tratí. V odpoledních hodinách proběhl na sjezdovce Turistická trénink skicrossu a snowboardcrossu pro závěrečné čtvrteční závody.

kl
Hejtman Oldřich Bubeníček mezi lyžaři na Klínovci

kl
Ceny za snowboarding předávala náměstkyně hejtmana Jana Vaňhová

kl

kl
Tereza Součková, Ústecký kraj


 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 21.1.2016 / 21.1.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém