Orientační nabídka


 

Sportovní hry seniorů za podpory kraje

13
Dnes proběhl na litvínovském atletickém stadionu 23. ročník Sportovních her seniorů za účasti 650 sportovců. Hry pořádala krajská rada Svazu důchodců České republiky (SDČR) v Ústeckém kraji. Sportovní hry se konaly pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové a za podpory kraje.
 

 
 

Tisková zpráva ze 13. 5. 2010

 

Dnes proběhl na litvínovském atletickém stadionu 23. ročník Sportovních her seniorů za účasti 650 sportovců. Hry pořádala krajská rada Svazu důchodců České republiky (SDČR) v Ústeckém kraji. Sportovní hry se konaly pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové.

 Za Ústecký kraj se zahájení her zúčastnil předseda sociálního výboru Zastupitelstva Ústeckého kraje Petr Husák. „Připadla mi čest dnes paní hejtmanku Janu Vaňhovou zastoupit a předat vám její pozdravy. Ústecký kraj je zřizovatelem dlouhé řady ústavů sociální péče, domovů pro seniory a dalších zařízení, která v rámci sociálních služeb pomáhají rozvíjet kvalitní a co nejpestřejší život lidí, kteří potřebují pomoc,“ řekl v úvodu her Petr Husák. „Přeji vám hezké prožití dnešního dne, přeji vám elán zkušených, touhu znalých a soutěživost lidí, kteří už v životě leccos dokázali. I pro tento kraj, pro své město, pro své drahé a také sami pro sebe,“ dodal předseda sociálního výboru.

 Zahájení a průběhu her se mimo další hostů zúčastnili starostové a místostarostové řady měst a obcí Ústeckého kraje, předseda Rady seniorů České republiky Zdeněk Pernes a předseda krajské rady SDČR Miloslav Draxl.

 Stovky sportovců seniorů s nadšením soutěžily v desítce disciplín. Pro vítěze byly připraveny ceny, které poskytl Ústecký kraj a některá města regionu. Podle vyjádření představitelů Rady seniorů ČR se jedná o jedinečnou akci pro seniory, kterou pořádá jen málo regionů. „Pochválím pořadatele a Ústecký kraj v Radě vlády pro seniory a stárnutí populace. I z této pěkné akce je patrné, že Ústecký kraj se stará dobře o seniory,“ řekl Zdeněk Pernes, předseda Rady seniorů ČR.

5
Předseda sociálního výboru Zastupitelstva Ústeckého kraje Petr Husák zastoupil při zahájení her hejtmanku Janu Vaňhovou.

6
Předseda rady seiorů ČR Zdeněk Pernes pozdravil v úvodu na 650 sportovců seniorů.

4
Předseda pořadatelské krajské rady Svazu důchodců Ústeckého kraje Miloslav Draxl.

7
Litvínovské děti přišly při zahájení pozdravit účastníky her.

9
Úvod her zpestřily svým vystoupením i Duhové víly z Horního Jiřetína.

10
Hromadná rozcvička předcházela vlastnímu spuštění desítky soutěžních disciplin.

1a
2

12

3

11

Sportovkyně z Klubu seniorů Litoměřice.

 

 

 


 

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 13.5.2010 / 13.5.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém