Orientační nabídka


 

Stan mobilního očkovacího týmu Krajské zdravotní v Litvínově navštívil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Mobilní očkovací tým Krajské zdravotní, a. s., který zajišťuje Nemocnice Most, o. z., v úterý 17. srpna vyjel do vyloučené lokality v Litvínově – Janově. Očkování jednodávkovou vakcínou Janssen proti nemoci COVID-19 zde nabídl zájemcům bez nutnosti předchozí registrace.
Tisková zpráva ze dne 17. srpna 2021
MOT Litvínov
 

 
 

Stan mobilního očkovacího týmu po poledni navštívil i ministr zdravotnictví České republiky Adam Vojtěch, který se v doprovodu hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera a generálního ředitele Krajské zdravotní, a. s., MUDr. Petra Malého, MBA, osobně přesvědčil, jak očkování ve vyloučených lokalitách Ústeckého kraje probíhá.

„Zapojení mobilních očkovacích týmů, jaké má čtyři i Krajská zdravotní, je strategií, kterou chceme rozvíjet. Nyní už se nepohybujeme v rámci registračního systému očkování proti COVID-19 v řádech desítek tisíc nových registrací. Jde nám o každého jednotlivce, každý naočkovaný je pro nás cenný. Proto jsou mobilní týmy řešením ať už pro očkování ve vyloučených lokalitách, nebo když to mají lidé na očkování daleko, případně se nezaregistrovali z různých jiných důvodů. V České republice je momentálně aktivních 24 mobilních očkovacích týmů,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Do očkovacího stanu mohli lidé přijít v Litvínově – Janově před hlavní vchod zdejší základní školy. Očkování zde měly možnost podstoupit za přítomnosti pediatra i děti starší 12 let. Další mobilní tým Krajské zdravotní, a.s., v úterý očkoval zájemce starší 16 let v Děčíně - Boleticích nad Labem. Mobilní tým bude s vakcínou k dispozici pro zájemce starší 16 let v Děčíně i ve středu 18. srpna od 10 do 18 hodin před vlakovým hlavním nádražím v ulici Čsl. mládeže. 

Do 16. srpna mobilní očkovací tým Krajské zdravotní, a.s., se základnou v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem vyjel dvakrát do vyloučené lokality sídliště Mojžíř v ústeckém obvodu Neštěmice a mobilní očkovací tým mostecké nemocnice rovněž dvakrát, a to na sídliště Chanov a do samotného Mostu. Celkem při dosavadních čtyřech výjezdech jednodávkovou vakcínu přijalo 275 osob.


MOT Litvínov
Zájemců o očkování bez registrace bylo v Litvínově - Janově dost

MOT Litvínov
Ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha doprovázel hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller

 

MOT Litvínov
Ministra a hejtmana doplnil během brífinku s novináři i generální ředitel Krajské zdravotní, a. s., Petr Malý

MOT Litvínov
Ministr Adam Vojtěch se zajímal také o to, zda je ve vyloučených lokalitách o očkování zájem

MOT Litvínov
Mobilní očkovací tým očkoval zájemce před zdejší základní školou

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 17.8.2021 / 17.8.2021 | Zveřejnit od: 17.8.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém