Orientační nabídka


 

Stanislav Rybák navštívil elektrárnu Počerady

po
Exkurze v paroplynové elektrárně Počerady, která patří do skupiny ČEZ, se ve středu 11. září zúčastnil náměstek hejtmana Stanislav Rybák. Elektrárna nyní prochází přestavbou a nová technologie bude mnohem šetrnější k životnímu prostředí.
 

 
 

„Vítám, že skupina ČEZ, která provozuje elektrárny v Ústeckém kraji, dbá na péči o životní prostředí a patří mezi společnosti, které prokazují společenskou odpovědnost,“ uvedl při návštěvě náměstek Stanislav Rybák. V Počeradech se seznámil s výstavbou nové paroplynové jednotky. Setkal se s Ondřejem Horákem, projektovým manažerem divize Výroba, s Jiřím Šináglem, vedoucím projektového týmu paroplynového cyklu Počerady a jeho zástupcem Zdeňkem Husákem. Paroplynový cyklus Počerady (PPC) je prvním projektem svého druhu v České republice. Zdroj o výkonu 840 MW bude umístěn v areálu Elektrárny Počerady. Ta leží v blízkosti stejnojmenné obce v Ústeckém kraji, přibližně uprostřed trojúhelníku měst Louny, Žatec a Most. Stávající uhelná elektrárna byla postavena v letech 1970 – 1977 a v současnosti je v provozu pět bloků o jednotkovém výkonu 200 MW. Proti klasické tepelné uhelné elektrárně o účinností 30-48 % je účinnost paroplynového cyklu 57 procent.

Investorem a následným provozovatelem nového zdroje bude Skupina ČEZ. Generálním dodavatelem byla vybrána Škoda Praha Invest. Jako dodavatelé hlavních technologických celků PPC pak byly vybrány společnosti SIEMENS jako dodavatel plynové turbíny, SES Tlmače jako dodavatel parního generátoru a ŠKODA POWER jako dodavatel parní turbiny.

 

Připravil: OTI, foto J. Klausová

9
Stanislava Rybáka (vpravo) vítá Jiří Šinágl, vedoucí projektového týmu PPC

pc
Pracovníci ČEZ seznámili nejprve Stanislava Rybáka (vpravo) s historií a současností elektrárny

pe
... Nad spoustou fotografií elektrárny Počerady

pr


pa
Při exkurzi; uprostřed je  Ing. Zdeněk Husák. 

pd
Odborný výklad-vlevo Zd. Husák, uprostřed St. Rybák a napravo Ondřej Horák.  

py
Ve velíně

pp

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 11.9.2013 / 11.9.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém