Orientační nabídka


 

Stanovisko hejtmana Jiřího Šulce k budoucnosti 15 miliard na revitalizace těžbou poškozené krajiny

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Stanovisko hejtmana Ústeckého kraje Jiřího ŠULCE

Překvapuje mě, jak nepřiměřeně až hystericky reagují politici ČSSD na neúplné informace médií, místo aby si ověřili skutečnost. Proto považuji za nutné uvést úplná fakta:

- Na dotaz novináře, zda se Václav Klaus, předseda ODS, bude hlásit ke slíbeným 15 miliardám, Václav Klaus uvedl, že jako ekonom a národohospodář neví, jak by předvolební sliby ČSSD naplnil, zejména když slibů je po dalších výjezdech vlády do jiných krajů již 100 miliard korun! Vláda ČSSD si zřejmě neuvědomuje skutečnost, že několikanásobně zadlužila ČR, a tedy i každého občana České republiky. K mému postoji pak Václav Klaus prohlásil, že bych špatným hejtmanem, kdybych slíbených 15 miliard odmítl.

Za sebe prohlašuji, že dělám a budu dělat všechno proto, aby 15 miliard na revitalizaci zničené severočeské krajiny do tohoto kraje přišlo a zdůrazňuji, že jsem společně s Hospodářskou a sociální radou Mostecka autorem této myšlenky. S rozpaky proto sleduji, jak si ji mnozí nyní před volbami přivlastňují. Já však nabývám dojmu, že slib daný občanům toho kraje vládou ČSSD v lednu na jejím prvním výjezdním zasedání v Ústí nad Labem nebyl myšlen vážně. Vyplývá to z postojů a informací poskytovaných vládními úředníky, vládním zmocněncem z ČSSD, poslanci a zástupci FNM, tj. úřadu, které měl první 1,5 miliardy již zúřadovat. Nestalo se tak, a vše nasvědčuje tomu, že letos žádné peníze ani nepřijdou.

Přesto i nadále spolupracuji s Hospodářskou a sociální radou kraje, obcemi a těžařskými společnosti a podporuji přípravu revitalizačních projektů. Základem  však je, aby svůj slib čestně splnil  ten, kdo ho dal a splnit ho může. A pokud ho splnit nemůže, aby na rovinu a čestně řekl, proč ho nesplnil. Zdůrazňuji, že slibujícím je ČSSD a její vláda na naplnění svého slibu měla několik měsíců. Do kraje do dnešního dne nepřišla jediná koruna, ale vládě zbývá ještě 14 dnů... Budu tedy s napětím  očekávat, zda vůbec a jak se tedy vláda ČSSD v posledních dnech své svého práce bude snažit svůj slib 15 miliard korun pro severní Čechy splnit. Pokud ho nesplní, pak navždy zůstane jenom pouhým slibem. Přitom se 70 miliard na nepotřebné gripeny našlo…

A jestliže vláda ČSSD obyvatelům severních Čech jenom slibuje a nechce na rozdíl od ODS  nic dělat ani nést odpovědnost za vyřčené sliby, je třeba zvážit dvě věci: další setrvání ODS v koalici s tímto neseriózním partnerem a únosnost toho, abych v této koalici fungoval jako hejtman Ústeckého kraje.

Ing. Jiří ŠULC

Hejtman Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 27.5.2002 / 27.5.2002 | Zveřejnit od-do: 27.5.2002-27.8.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém