Orientační nabídka


 

Stanovisko V. Doležala, předsedy klubu zastupitelů ODS, k budoucnosti 15 miliard na revitalizaci těžbou poškozené krajiny

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Koalici v Ústeckém kraji ohrožuje především nepovedená reforma Zemanovy vlády

Mnoho povyku pro nic, tak by se stručně mohl charakterizovat spor o patnáct miliard korun, které v lednu slíbila a nerealizovala vláda Miloše Zemana. Sociální demokraté v ústeckém kraji se vztekají nad tím, že Václav Klaus pojmenoval nahlas to, co jsme si většinou mysleli. Slibovat něco lidem v tomto kraji těsně před volbami nelze nazvat jinak než laciným, falešným a populistickým trikem na voliče.

Podle vedoucích představitelů sociální demokracie v kraji tato roztržka může způsobit krach krajské vlády. Ale měli by místo siláckých výkřiků spíše přijmout spoluzodpovědnost za nesplněné sliby vlády a srozumitelně odpovědět ODS, zda jsou schopni plnit společné programové cíle, ke kterým se zavázali.

V této souvislosti je nutné důrazně upozornit na skutečné problémy, které  ohrožují chod kraje a ze kterých by měli být právě sociální demokraté oprávněně nervózní.

Proč nemluví o tom, že v důsledku nepovedené reformy veřejné správy se stává kraj stále více neovladatelným byrokratickým molochem místo demokratické samosprávy, sloužící potřebám lidí?

Proč mlčí o desítkách miliónů, které tato vláda sebrala našemu kraji na provoz škol v přírodě a na školství vůbec?

Proč nebubnují na poplach, když vláda jednostranně převedla na kraj nedostavěný areál Masarykovy nemocnice v krajském městě a zaťala tak do jeho rozpočtu miliardovou sekeru, k níž se nyní nehlásí?

Nikoliv chiméra neexistujících a pouze naslibovaných miliard, ale  naprosté selhání sociálně demokratické vlády při zavádění krajské samosprávy je největším ohrožením pro náš kraj. Sociální demokraté se prostě chytili do vlastní pasti. Servali se o virtuální kost, kterou jim Miloš Zeman dokonce ani neukázal. Jen jim  po Vladimíru Špidlovi vzkázal, že tuší, kde je zahrabaná a po volbách ji zkusí najít.

PhDr. Vlastimil Doležal

Předseda klubu zastupitelů ODS v zastupitelstvu Ústeckého kraje 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 3.6.2002 / 3.6.2002 | Zveřejnit od-do: 3.6.2002-28.8.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém