Orientační nabídka


 

Staronovým hejtmanem Ústeckého kraje byl zvolen Oldřich Bubeníček

ob
V pondělí 21. listopadu se konalo ustavující zasedání nového Zastupitelstva Ústeckého kraje, které vzešlo z krajských voleb konaných ve dnech 7. a 8. října 2016. Po složení slibu zastupitelů následovala volba hejtmana, jeho náměstků a dalších členů Rady Ústeckého kraje (RÚK) a volba předsedů výborů Zastupitelstva Ústeckého kraje (ZÚK). Hejtmanem byl ve veřejném hlasování zvolen Oldřich Bubeníček, pro kterého hlasovalo 28 zastupitelů.
 

 
 

Prvním náměstkem a zástupcem hejtmana byl zvolen Martin Klika, který bude mít kompetence v oblasti financí a sociálních věcí, bezpečnosti a sociálně vyloučených lokalit. Dalšími náměstky byli zvoleni Stanislav Rybák (kompetence pro oblast zdravotnictví, strategie, přípravy a realizace projektů), Jaroslav Komínek (kompetence pro oblast dopravy a silničního hospodářství), Jaroslav Foldyna (neuvolněný náměstek s kompetencemi pro komunikaci s vládou a státními orgány) a Petr Šmíd (kompetence pro oblast školství, mládeže a sportu).

Dalšími členy RÚK se stali Jitka Sachetová (kompetence pro oblast kultury a památkové péče, zemědělství a životní prostředí), Ladislav Drlý (kompetence pro oblast investic a majetku) a Zdeněk Matouš (kompetence pro oblast cestovního ruchu a regionálního rozvoje. Neuvolněnými členy jedenáctičlenné RÚK byli zvoleni Radek Belej a Radek Štejnar.

ZÚK rozhodlo o ustavení osmi výborů v čele se zvolenými předsedy: Jaroslav Dubský (výbor pro kulturu a památkovou péči), Pavel Vodseďálek (výbor pro národnostní menšiny), Radmila Krastenicsová (výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost), Pavel Csonka (výbor pro zdravotnictví), Miroslav Andrt (výbor pro životní prostředí, zemědělství a rozvoj venkova), Dominik Hanko (výbor pro sociální věci, bezpečnost a sociálně vyloučené lokality), Jan Richter (finanční výbor) a Drahomíra Miklošová (kontrolní výbor).

Hnutí ANO 2011 v pětapadesátičlenném zastupitelstvu obsadilo 20 křesel, KSČM získala 13 mandátů, ČSSD deset mandátů, ODS sedm mandátů a koalice Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) a Strana Práv občanů (SPO) osadila pět křesel. Složení zastupitelstva prošlo velkou obměnou, pouhých 14 zastupitelů pokračuje dále i v tomto V. volebním období, 41 zastupitelů je nových.

uu

uu

uu

uu


 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 21.11.2016 / 21.11.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém