Orientační nabídka


 

Starostové Děčínska podpořili výběrové řízení na nové autobusové dopravce

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Starostové Děčínska podpořili výběrové řízení na nové autobusové dopravce
Starostové byli informováni o důvodech pro vyhlášení koncesního výběrového řízení na dopravce, s nimiž by Ústecký kraj uzavřel smlouvu o závazku veřejné služby v 15 oblastech regionu. Důvody pro vyhlášení výběrového řízení, zejména ukončení smluvního vztahu mezi Ústeckým krajem a Dopravním podnikem Ústeckého kraje a.s., podpořili.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 10.5.2006

 

Starostové Děčínska podpořili výběrové řízení na nové autobusové dopravce

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc na setkání se starosty Děčínska 10. května 2006, v zasedacím salonku městského úřadu v Děčíně, přislíbil stoprocentní transparentnost nadcházejícího koncesního výběrového řízení nového smluvního partnera kraje na zajištění základní dopravní obslužnosti ve veřejné autobusové dopravě. Hejtman úvodem setkání vysvětlil, proč vlastně musel koncesní řízení vyhlásit. „Vedly mne k tomu neadekvátní požadavky majoritního dopravce, Dopravního podniku Ústeckého kraje a.s.. Za v podstatě stejnou službu, jakou nabízel v roce 2005, si pro rok 2006 řekl navíc o řádově 130 milionů korun. Tvrdí že má nárok na 30% zisk, který označuje za přiměřený. Já tento názor nesdílím, zisky ve veřejném sektoru se pohybují mezi 5% - 10%, a tento požadavek považuji za nehorázný. Proto jsem přesvědčen, že díky koncesnímu výběrového řízení dokážeme najít dopravce, kteří nabídnou cestujícím zajímavou službu, za ceny, které jsou v České republice obvyklé. Průměrné částky, které platí v ostatních krajích na dotacích, se pohybují kolem 30 korun za kilometr. DPÚK po nás v tomto roce 2006 však požaduje 39 korun, a kraj se kvůli prospěchu několika akcionářů soukromé firmy odírat nenechá,“ konstatoval mimo jiné hejtman Jiří Šulc.

            Setkání se zúčastnili, vedle starosty Děčína Vladislava Rašky zejména starostové ze Šluknovského výběžku. Konstatovali, že veřejná autobusová osobní doprava je stále ještě zatížena rozhodnutími bývalých okresních úřadů, v jejichž pravomocích bylo zařazování spojů do systému základní dopravní obslužnosti. „Tento systém jme museli, zejména kvůli vydaným licencím převzít a respektovat jej. Ukazuje se, že stát opět provedl reformu jen napůl. Rozhodování o financování základní dopravní obslužnosti sice převedl na kraje, tedy na samosprávu, ale faktická určování počtu spojů, včetně schvalování jízdních řádů ponechal ve své pravomoci, krajským úřadům vykonávajícím výkon státní správy v přenesené působnosti,“ objasnil hejtman. „Tento stav dobře známe, bývalý okresní úřad se na současné podobě veřejné autobusové dopravy na Děčínsku podepsal opravdu neblaze. Proto vítám, že se Ústecký kraj rozhodl dosáhnout nápravy a odolávat tlaku silného dopravce, který je v našem regionu dominantní. V této snaze budeme kraj podporovat,“ uvedl ve svém vystoupení děčínský starosta Vladislav Raška.

Oznámení o zahájení koncesního řízení je uveřejněno na Centrální adrese, vyvěšeno na úřední desce krajského úřadu a bylo zveřejněno inzerátem v celostátních hromadných sdělovacích prostředcích. Otevírání obálek a hodnocení nabídek provede 22. - 23. května 15 výběrových komisí. V současné době si zadávací dokumentaci vyzvedlo 24 zájemců. Podrobnosti o koncesním výběrovém řízení nabízí tato tisková zpráva.

 

připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

Starostové Děčínska podpořili výběrové řízení na nové autobusové dopravce

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 15.5.2006 / 15.5.2006 | Zveřejnit od-do: 10.5.2006-10.6.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém