Orientační nabídka


 

Starostové z Žatecka jsou na změnu autobusového dopravce připraveni

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Starostové z Žatecka jsou na změnu autobusového dopravce připraveni
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc na setkání se starosty Žatecka dne 15. května 2006 objasnil starostům Žatce a Loun Jiřímu Farkotovi a Janu Kernerovi důvody pro vypovězení smlouvy o závazku veřejné služby Dopravnímu podniku Ústeckého kraje a.s.. Současně je informoval o probíhajícím koncesním výběrovém řízení na nové smluvní dopravce na zajištění základní dopravní obslužnosti ve veřejné autobusové dopravě.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 15.5.2006

 

Starostové z Žatecka jsou na změnu autobusového dopravce připraveni

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc na setkání se starosty Žatecka dne 15. května 2006 objasnil starostům Žatce a Loun Jiřímu Farkotovi a Janu Kernerovi důvody pro vypovězení smlouvy o závazku veřejné služby Dopravnímu podniku Ústeckého kraje a.s.. Současně je informoval o probíhajícím koncesním výběrovém řízení na nové smluvní dopravce na zajištění základní dopravní obslužnosti ve veřejné autobusové dopravě. „K vypovězení smlouvy s DPÚK mne vedly neadekvátní požadavky tohoto majoritního dopravce. Za v podstatě stejnou službu, jakou nabízel v roce 2005, si pro rok 2006 řekl navíc o řádově 130 milionů korun,“ uvedl mimo jiné hejtman Jiří Šulc.

Starosta Loun Jan Kerner informoval, že město již jedná o náhradních prostorách pro odbavování cestujících, v případě že by firma provozující autobusové nádraží neumožnila jeho využívání jiným dopravcům než DPÚK. Dále hetmanovi sdělil, že ví o některých dopravních firmách, které se chystají v krajském koncesním výběrovém řízení o linky v základní dopravní obslužnosti ucházet. „Víme, že kraj vyhlásil výběrová řízení na linky v ucelených dopravních oblastech. Pokud mohu posoudit, tyto oblasti dobře charakterizují regiony jichž se týkají, v podstatě se shodují s výsledky zkoumání dopravních potřeb, které provedl někdejší okresní úřad již před deseti lety,“ uvedl Jan Kerner. V koncesním výběrovém řízení se v tomto regionu mohou dopravci ucházet o soubory linek v oblastech Lounsko – východ, Lounsko – západ, Mostecká pánev, Podbořany – Žatec a sousedící Kadaň – Žatec. Koncesní výběrové řízení na zajištění dopravní obslužnosti autobusovou dopravou v Ústeckém kraji v době plnění od 2.června 2006 do 2.června 2007 bylo zahájeno 27. března 2006. Vítěze řízení by kraj oznámil na konci května tak, aby byli od 2. června připraveni zahájit přepravu osob. „Držitelem licence na 80 % spojů v systému ZDO je zatím DPÚK. My se ovšem, po zkušenostech s touto firmou připravujeme na možnost, že by přestal linky provozovat ve chvíli, kdy mu přestaneme platit. Podle zákona sice musí s tříměsíčním předstihem oznámit krajskému úřadu, zda chystá změnit dopravní služby nabízené v jízdním řádu což zatím neučinil, ovšem nenecháme se zaskočit skutečností, že by autobusy DPÚK náhle nevyjely,“ konstatoval Jiří Šulc. Dopravci se mohou ucházet o linky v celkem 15 oblastech, výběrové řízení se netýká oblastí, kde je veřejná autobusová doprava zajištěna dopravci, s nimiž Ústecký kraj pro tento rok dohodl dodatky k smlouvám o základní dopravní obslužnosti z roku 2005. Otevírání obálek a hodnocení nabídek provede 22. - 23. května 15 výběrových komisí. V současné době si zadávací dokumentaci vyzvedlo 25 zájemců. Další podrobnosti o koncesním výběrovém řízení, včetně mapek oblastí, nabízí tato tisková zpráva.

 

připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 15.5.2006 / 15.5.2006 | Zveřejnit od-do: 15.5.2006-15.6.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém