Orientační nabídka


 

Starosty zajímaly hlavně informace k opravám silnic i zdravotnictví

01
Tři mikroregiony během několika dní navštívil hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. Starostové spolků Most – Jih, Porta Bohemica a Úštěcka s hejtmanem hovořili hlavně o opravách silnic, změnách v integrované dopravě Ústeckého kraje, zdravotnictví a o možných krajských dotacích na různé oblasti.
Tisková zpráva ze dne 16. dubna 2015
 

 
 

Na prvním setkání se starosty ze spolku Most – Jih připomněl hejtman Bubeníček aktuální informace k investicím v průmyslové zóně Triangle. Podle starostů řada obyvatel jejich obcí dojíždí za prací právě do této průmyslové zóny. Hejtmana doprovázel i vedoucí oddělení dopravní obslužnosti krajského úřadu Jakub Jeřábek, právě na něj směřovaly otázky ohledně změn v dopravě. Starostové chválili častější autobusové spoje, které zajíždí do obcí. Zároveň se ptali na možné změny jízdních řádů u školních autobusů. „Jsme velmi rádi, že jsme měli možnost si s panem hejtmanem pohovořit o našich problémech takto osobně. Je to první hejtman, který za námi zavítal,“ uvedl při jednání starosta Lišnice Petr Pillár.

Hejtmana přivítali i starostové ve Velkých Žernosekách, právě tady se konalo setkání mikroregionu Porta Bohemica. Hejtman přítomné seznámil se seznamem silnic, které budou opraveny z finančních prostředků ze Státního fondu dopravní infrastruktury, z integrovaného regionálního operačního programu a rozpočtu Ústeckého kraje. Starosty zajímal i Program na záchranu a obnovu kulturních památek vyhlášený Ústeckým krajem. Při diskuzi se starostové radili s hejtmanem i o možnostech pomoci ze strany kraje při řešení znečištění Píšťanského jezera na začátku turistické sezony.

Mikroregion Úštěcko byl poslední zastávkou hejtmana. Kromě tradičních témat jako je doprava, zdravotnictví i školství starostové spolu s hejtmanem řešili možnosti dotací na nákup hasičské techniky nebo pomoc kraje při řešení některých otázek se státem. Aktuálně například řeší spor kolem sesunutého svahu u Úštěckého potoka.

001
Mikroregion Porta Bohemica.

002
Ukázka nově zakoupené techniky na Úštěcku.


 

 

 

 
Zodpovídá: Ing. Lucie Dosedělová
Vytvořeno / změněno: 16.4.2015 / 16.4.2015 | Účinnost od-do: 16.4.2015-15.5.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém