Orientační nabídka


 

Startuje další ročník soutěže Vesnice roku

foto
Byl odstartován 23. ročník soutěže Vesnice roku. Do pátku 28. dubna mohou všechny obce podávat své přihlášky. Ústecký kraj patří k dlouholetým podporovatelům soutěže. Stejně jako v minulých letech hodlá také letos kraj obce, které se nejlépe umístí v krajském kole, finančně odměnit. Celkem mezi ně rozdělí 1 milion korun. Chce tím ocenit příkladnou práci místních samospráv.
Tisková zpráva ze dne 30. března 2017
 

 
 

„Chtěl bych tímto vyzvat starosty z Ústeckého kraje, aby neváhali své obce do soutěže přihlásit. Jsem přesvědčen o tom, že i vesnice našeho kraje mají co nabídnout a že se v nich dobře žije, což už ukázaly předchozí ročníky,“ povzbuzuje starosty hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Do soutěže se mohou přihlásit obce vesnického charakteru s maximálně 7 500 obyvateli, které mají zpracovaný vlastní strategický dokument zabývající se rozvojem obce, program obnovy vesnice nebo program rozvoje svého územního obvodu. Organizace soutěže probíhá ve dvou kolech - krajské a celostátní. Všechny přihlášené obce jsou nejprve hodnoceny v krajském kole, do celostátního kola pak postupuje za každý kraj jedna obec, které byla udělena Zlatá stuha (za vítězství v krajském kole). V rámci celostátního kola jsou vyhodnocena první tři místa.

Předmětem hodnocení jsou například koncepční dokumenty obce, její společenský život a aktivity občanů, podnikání, péče o stavební fond a obraz vesnice, stav infrastruktury a občanské vybavenosti, péče o veřejná prostranství, přírodní prvky, zeleň a krajinu či informační technologie a připravované záměry.

Podmínky nového ročníku podepsal ministr zemědělství Marian Jurečka, náměstek ministryně pro místní rozvoj Zdeněk Semorád, předsedkyně Spolku pro obnovu venkova ČR Veronika Vrecionová a místopředseda Svazu měst a obcí Pavel Drahovzal.

 

Více informací zde: http://www.vesniceroku.cz/42-zacal-23-rocnik-souteze-o-titul-vesnice-roku/?news_pa




foto

 


 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 30.3.2017 / 30.3.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém