Orientační nabídka


 

Statek Jezerka nabízí nákup rovnou ze dvora

sj
Zájem lidí o čerstvé a kvalitní regionální potraviny se zvyšuje a díky tomu stoupá počet farmářských trhů pořádaných v Ústeckém kraji. Další možnost, jak se dostat k čerstvým potravinám, je nakupovat od farmářů a pěstitelů přímo „ze dvora“. Tuto možnost nabízí i kadaňský statek na Jezerce. Praxi zde získávají i žáci středních škol.
 

 
 

Statek Kadaň Jezerka, který patří Ústeckému kraji, zahájil nedávno prodej čerstvého mléka ze dvora. Tímto způsobem ho zde v současné době prodají měsíčně zhruba 100 litrů. Statek nabízí zájemcům také prodej obilí a dalších produktů.

O provoz statku se zajímala náměstkyně hejtmana Ústeckého kraje Jana Vaňhová, protože zde absolvují praxi žáci některých středních škol. „Jsem ráda, že se daří uskutečňovat to, co bylo záměrem původního školního statku – žáky nejen vychovávat, ale zároveň jim umožnit plně se uplatnit po ukončení studia,“ řekla Jana Vaňhová.

Na základě dohody se středními školami zde začaly  probíhat praxe od září,  do současnosti se zde uskutečnilo 467 praxí. V říjnu zde bylo například na týdenní blokové praxi osm žáků ze SOŠ Lovosice s učitelem odborné praxe panem Vodákem. „Všichni studenti byli naprosto profesionálně připraveni, takto vysoce kvalifikované studenty jsme tu ještě neměli, díky této zkušenosti jsme jim nabídli okamžité zaměstnání po dokončení studia,“ prozradila vedoucí statku Monika Pauliová.

Připravil: OMK

Foto: Monika Zeman

sj1

sj2

sj3

sj4

 

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 9.12.2014 / 9.12.2014
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém