Orientační nabídka


 

Státní dozor na stavbě s názvem Bytový dům v lokalitě "Pod Klínem", ul. Husova, Žatec

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Mgr. Libora Želinského, Žatecký a Lounský Deník (Libor.Zelinsky@denik.cz)
 

 
 

Odpověď pro Mgr. Libora Želinského, Žatecký a Lounský Deník (Libor.Zelinsky@denik.cz) ze dne 4. 4. 2008

 

Dotaz (v původním znění):

Dobrý den,

 

chtěl jsem se zeptat na kontrolu pracovníků krajského úřadu, která měla proběhnout 1. dubna v rozestavěném bytovém domě na sídlišti Jih 3 v Žatci nedaleko hypermarketu Tesco.

 

Kontrola měla přezkoumat stav objektů a bytů a také sporné kolaudační rozhodnutí, vydané 16. ledna letošního roku ze strany Stavebního úřadu v Žatci.

 

Prosím vás o nějaké podrobnosti k tématu, kdo si kontrolu objednal (podle mých informací to mělo být město), jaké z ní vyplynuly výsledky, zda má tato kontrola pravomoc zvrátit nebo změnit vydané kolaudační rozhodnutí atd. Případně nějaké další zajímavosti.

 

Děkuji za vaši co nejrychlejší odpověď.  Hezký den a víkend přeje Libor Žel.

 

Odpověď:

 

Chápeme, že jste tyto dotazy v zájmu veřejnosti položit musel, ale jistě je Vám jasné, že náš úřad není oprávněn řešit konkrétní podání prostřednictvím médií, že podatel se musí výsledek šetření dozvědět úřední cestou jako první a toto šetření ještě nebylo ukončeno.

 

Můžeme však potvrdit, že v úterý 1. dubna 2008 byl oprávněnými úředními osobami odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Ústeckého kraje proveden tzv. státní dozor na stavbě s názvem Bytový dům v lokalitě „Pod Klínem“, ul. Husova, Žatec – typ „A“ včetně přípojek – I. etapa (19 bytových jednotek), jejíž užívání bylo stavebním úřadem v Žatci povoleno souhlasem ze dne 16.1.2008.

 

Státní dozor je institut nového stavebního zákona. Ministerstvo pro místní rozvoj, krajské úřady a stavební úřady podle něj dozírají na dodržování ustanovení tohoto zákona a právních předpisů, vydaných k jeho provedení. Současně musí krajský úřad prověřit i listiny, které byly podkladem pro vydání kolaudačního souhlasu. Šetření v této věci ještě není skončeno, proto nebyl o jeho výsledku informován ani podatel, kterým je město Žatec.

 

Pokud by však krajský úřad v rámci státního dozoru na stavbě nebo šetření podkladů kolaudačního souhlasu zjistil, že bylo postupováno v rozporu s právními předpisy, a to ať ze strany stavebníka či stavebního úřadu, má zákonné kompetence k provedení nápravy protiprávního stavu.

S pozdravem

 

Připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742, 603 192 629

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 24.4.2008 / 24.4.2008 | Zveřejnit od-do: 24.4.2008-24.5.2008
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém