Orientační nabídka


 

Stavba průmyslového lihovaru v Trmicích byla za účasti hejtmana slavnostně zahájena

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Stavba průmyslového lihovaru v Trmicích byla za účasti hejtmana slavnostně zahájena
Hejtman Jiří Šulc se zúčastnil slavnostního zahájení stavby průmyslového lihovaru v Trmicích. Společně se svým náměstkem a zástupcem Radkem Vonkou, představiteli investora a stavební firmy poklepal symbolicky na základní kámen nového závodu.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 15.8.2006

 

Stavba průmyslového lihovaru v Trmicích byla za účasti hejtmana slavnostně zahájena

 

Hejtman Jiří Šulc se zúčastnil slavnostního zahájení stavby průmyslového lihovaru v Trmicích. Hejtman společně se svým náměstkem a zástupcem Radkem Vonkou, představiteli investora a stavební firmy poklepal symbolicky na základní kámen nového závodu. 

     „Tradičně průmyslový severozápad Čech tak získává další odvětví. Už za rok by v našem regionu měly stát dva lihovary, schopné zpracovávat téměř celou produkci obilovin Ústeckého kraje. První z výrobních závodů biolihu se již staví v Kopistech na Mostecku, dnes zahajujeme stavbu lihovaru v Trmicích,“ řekl při slavnostní akci hejtman. 

     Výroba biopaliv je aktuální zejména v souvislosti s trvale rostoucími cenami ropy. Závod v Trmicích je jedním z prvních zdrojů na výrobu bioetanolu v České republice. Kapacita roční výroby lihu pro palivové účely je 1 000 000 hektolitrů. Podle hodnocení výše investice se jedná o druhou největší investici v Ústeckém kraji, se kterou navíc přichází český investor.

     „Nový lihovar v Trmicích pro tuto výrobu musí zajistit a zpracovat více než 260 000 tun obilovin, což je téměř celá produkce Ústeckého kraje. Je to tedy velká šance pro zemědělce celého regionu, kteří tak získají významné a trvalé odbytiště vypěstovaných obilovin. Zpracování obilí při výrobě biolihu je podle mne cestou, jak dát zemědělcům potřebné jistoty a vytvořit podmínky, aby se jejich podnikání mohlo v našem regionu rozvíjet. Vítám zároveň, že nový závod znamená i nová pracovní místa, v přímém pracovním procesu to bude příležitost pro 80 zaměstnanců,“ řekl při slavnostním zahájení stavby Jiří Šulc.

     Důležitým produktem bude také výroba sušené biomasy, vhodné buď jako biopalivo nebo jako krmivo pro skot. Továrna bude vystavěna v licenci švédské firmy, která garantuje vysoký efekt při výrobě bioetanolu a zároveň minimální dopady na životní prostředí. Provoz nového závodu by měl být zahájen v srpnu 2007.    

 

 

 

připravila: Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

    

 

Stavba průmyslového lihovaru v Trmicích byla za účasti hejtmana slavnostně zahájena

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 15.8.2006 / 15.8.2006 | Zveřejnit od-do: 15.8.2006-15.9.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém