Orientační nabídka


 

Stavba tzv. Západního mostu v Litoměřicích

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Evu Břeňovou, Radniční zpravodaj města Litoměřic (Brenova.eva@seznam.cz)
 

 
 

Odpověď pro Evu Břeňovou, Radniční zpravodaj města Litoměřic (Brenova.eva@seznam.cz) ze dne 16. 5. 2007

 

Dotaz (v původním znění):

Pane Janačíku,

prosím Vás o zpracování odpovědí na následující otázky týkající se stavby západního mostu, jehož investorem je Ústecký kraj. Publikovány budou v Radničním zpravodaji, tedy periodiku, který vydává město Litoměřice a zdarma v desetitisícovém nákladu distribuuje do všech litoměřických domácností. Vzhledem k tomu, že odpovědi zástupců města jsou z pochopitelných důvodů neurčité, říkala jsem si, že je lepší obrátit se přímo na investora.

1) Má Ústecký kraj finanční prostředky na zajištění dostavby přivaděče k západnímu mostu? Tedy zbývajícího úseku až k Labi? Kdy se počítá s realizací a termínem dokončení?

2) Kolik finančních prostředků již v tomto ohledu proinvestoval a na co konkrétně?

3) Jaké kroky učinil Ústecký kraj k získání finančních prostředků na stavbu západního mostu? Dá se vůbec alespoň výhledově určit, kdy by se mohl začít stavět?

 

 

Odpověď:

1) Finanční prostředky jsou zajišťovány k jednotlivým úsekům stavby. Ústecký kraj pro financování celého díla počítá s využitím Evropských dotačních programů. Stavba tzv. Západního mostu bude započata, podle současného stavu řízení k vydání stavebního povolení, nejdříve v posledním čtvrtletí roku 2007. Průběžná doba realizace bude představovat 24 měsíců. Pro stavbu mostu zatím není vydáno stavební povolení, jeden z podkladů pro jeho vydání, souhlas s kácením dřevin v prostoru Písečného ostrova, byl napaden žalobou Společností ochránců přírody Litoměřice u Krajského soudu v Ústí nad Labem a žaloba má odkladný účinek pro vydání stavebního povolení. Limitujícím objektem pro dokončení celého díla, silničního přivaděče průmyslové zóny Prosmyky v hodnotě 1,5 miliard korun, je právě výstavba celého mostu. Proto nelze předpokládat dokončení celé akce před prosincem roku 2009.

 

2) Část silničního přivaděče, v úseku do okružní křižovatky za Lovochemií, tedy do 0,4 km je již dokončena a zprovozněna, náklady představovaly 209 milionů korun. V září 2006 byla zahájena realizace dalšího, navazujícího úseku, do 1,6 km v obci Prosmyky, náklady této části představují částku 244 milionů korun, stavba by měla být dokončena v září toho roku.

 

3) Na realizaci části stavby „II/247 přivaděč k průmyslové zóně Prosmyky I.část“ byla získána finanční spoluúčast strukturálních fondů EU v rámci programu SROP a to na části „okružní křižovatka“ a „trasa do km 1,6“ představující cca 1/4 finančního objemu stavby. Ústecký kraj již nyní počítá s podáním žádosti na financování dalších úseků díla, včetně výstavby labského mostu, z Regionálního Operačního Programu (ROP) Regionu soudržnosti NUTS2 Severozápad (Ústecký a Karlovarský kraj), jenž je nyní spolu s ostatními obdobnými dokumenty projednáván v Evropské Komisi. 

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 21.5.2007 / 21.5.2007 | Zveřejnit od-do: 21.5.2007-21.6.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém