Orientační nabídka


 

Strategie cestovního ruchu Ústeckého kraje

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Strategie cestovního ruchu Ústeckého kraje

Tisková zpráva ze dne 25. 4. 2002

Ústí nad Labem - Setkání koordinační skupiny a společnosti DHV CR, zpracovatele „Strategie rozvoje cestovního ruchu Ústeckého kraje“, se konalo dnes (čtvrtek 25.4.2002) na Krajském úřadě Ústeckého kraje v Ústí nad Labem. Účastníci schůzky měli za úkol připravit harmonogram zpracování zmíněné strategie a vytvoření pracovní skupiny, která bude na tomto dokumentu se zpracovatelem aktivně spolupracovat. Ve skupině se počítá se zástupci  samosprávy, mikroregionů, Národního parku České Švýcarsko a chráněných krajinných oblastí, Památkového ústavu, Českého statistického ústavu, podnikatelské sféry z oblasti cestovního ruchu, ochrany přírody, vysokých škol a dalších organizací.

Jak uvedl Pavel Tošovský, zástupce hejtmana Ústeckého kraje a člen koordinační skupiny, Strategie rozvoje cestovního ruchu je pro Ústecký kraj základním dokumentem v této oblasti. Měla by přispět k využití přírodního a historického potenciálu, navrhnout organizaci a realizaci marketingových aktivit a koordinovat aktivity veřejného a soukromého sektoru v oblasti cestovního ruchu. „Většina krajů podobnou studii také zpracovává nebo se k tomu chystá. To, že Ústecký kraj do takové studie investuje, je určitou formou nepřímé finanční pomoci obcím i dalším subjektům. Vložené finance se nám vrátí, jsem totiž přesvědčen, že tato strategie cestovního ruchu velmi významně přispěje ke zvýšení atraktivity turisticky zajímavých míst Ústeckého kraje,“ uvedl Pavel Tošovský s tím, že kraj uvítá i připomínky ze strany odborné i laické veřejnosti.

V koordinační komisi, která je přípravou dokumentu pověřena, jsou zástupci Ústeckého kraje (zastupitelé i zaměstnanci krajského úřadu), rozvojových agentur RRA a ARREL, obou euroregionů (Labe a Krušnohoří), Krajské hospodářské komory, České centrály cestovního ruchu, Podkrušnohorského informačního centra a společnosti Deliteus.

Pracovní skupina se sejde v září, kdy by měla již být hotova analýza včetně profilu Ústeckého kraje z hlediska potenciálu vhodného pro rozvoj cestovního ruchu, SWOT analýzy a profilu návštěvníka.

Strategie rozvoje cestovního ruchu Ústeckého kraje, jejíž vypracování i výběr zpracovatele schválila Rada Ústeckého kraje, by měla být dokončena v březnu roku 2003 a bude stát  1,350 milionu korun. Česká centrála cestovního ruchu přispěje částkou 350 000 korun, zastupitelé Ústeckého kraje včera schválili první příspěvek ve výši 0,5 milionu korun z rozpočtové rezervy, zbytek bude doplacen příští rok.

Připravila: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 29.4.2002 / 29.4.2002 | Zveřejnit od-do: 29.4.2002-29.7.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém