Orientační nabídka


 

Střední odborné učiliště technické v Chomutově navštívil hejtman Jiří Šulc

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Střední odborné učiliště technické v Chomutově navštívil hejtman Jiří Šulc
Střední odborné učiliště technické v Chomutově slavnostně zahájilo projekt Rozvoj lidských zdrojů ve strojírenských oborech, požadavek rozvíjejících se průmyslových zón. Slavnostního zahájení se zúčastnil hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc, náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka a radní pro oblast školství Pavel Kouda.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 1.9.2006

Střední odborné učiliště technické v Chomutově navštívil hejtman Jiří Šulc

 

Střední odborné učiliště technické v Chomutově slavnostně zahájilo projekt Rozvoj lidských zdrojů ve strojírenských oborech, požadavek rozvíjejících se průmyslových zón. Slavnostního zahájení se zúčastnil hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc, náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka a radní pro oblast školství Pavel Kouda.

     „Ústecký kraj věnuje rozvoji vzdělanosti velkou pozornost a zaměřujeme se také na rozvoj středního a učňovského školství. Za tímto konstatováním stojí investované miliony korun do rekonstrukcí a modernizací školských objektů. Všichni víme, že rozvoj vzdělanosti úzce souvisí s největším problémem našeho kraje, kterým je vysoká nezaměstnanost. Proto je v zájmu nás všech tento nepříznivý fakt změnit a vytvářet pro žáky a studenty i jejich pedagogy takové podmínky, abychom už v blízké budoucnosti mohli konstatovat obrat k lepšímu,“ řekl při setkání hejtman.

     Záměrem projektu chomutovského učiliště bylo doplnění technického vybavení školy o novou progresivní techniku v oblasti obrábění. Absolventi školy pak budou splňovat požadavky vědeckotechnického rozvoje a zaměstnavatelů, kteří hledají kvalitní a vzdělané pracovní síly. Technika tak umožní vysoce kvalitní přípravu absolventů, kterým budou předávány znalosti a zkušenosti odpovídající poslednímu vývoji programovatelných obráběcích strojů.

     „Tato škola se již plně zapojila do získávání financí z evropských fondů, dokazuje, že lze držet krok s nejnovějšími technologiemi a učebními postupy. Věřím, že absolventi odborného učiliště v Chomutově vždy najdou dostatek pracovních příležitostí. Rostoucí počet investorů v průmyslových zónách by pro ně měl být velkou motivací,“ řekl hejtman Jiří Šulc.

     Projekt, který byl na Středním odborném učilišti technickém v Chomutově představen, byl financován z evropských strukturálních fondů, vlastních zdrojů učiliště, ze státního rozpočtu a nemalou měrou také z rozpočtu Ústeckého kraje. Ten poskytl 1 milion 218 tisíc korun. Celkové náklady projektu jsou vyčísleny na 10 milionů 271 tisíc korun. Vybavení pořízené v rámci projektu bude naplno využito již ve školním roce 2006/2007. 

     Zájem o obory chomutovského učiliště se každoročně zvyšuje, kapacita školy je naplněna. Největší zájem je o obory mechanik seřizovač a obráběč kovů. Střední odborné učiliště technické úzce spolupracuje s Úřadem práce na doplnění nabídky rekvalifikačních kursů.

 

připravila : Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 4875 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 

 

 

Střední odborné učiliště technické v Chomutově navštívil hejtman Jiří Šulc

Střední odborné učiliště technické v Chomutově navštívil hejtman Jiří Šulc

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 4.9.2006 / 4.9.2006 | Zveřejnit od-do: 4.9.2006-4.10.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém