Orientační nabídka


 

Střední průmyslová škola v Resslově ulici prohloubila spolupráci s vybranými fakultami Univerzity Jana Evengelisty Purkyně

foto
Střední průmyslová škola, Resslova 5, Ústí nad Labem se stala fakultní školou Fakulty výrobních technologií a managementu a současně i fakultní školou Přírodovědecké fakulty UJEP v Ústí nad Labem. Tento slavnostní akt je vyvrcholením dlouhodobé intenzivní spolupráce školy a fakult UJEP.
Tisková zpráva ze dne 26.března 2015
 

 
 

Slavnostní setkání proběhlo ve čtvrtek 19. března 2015 v ředitelně SPŠ za účasti děkanů a proděkanů obou fakult, ředitele a zástupců ředitele SPŠ, politických představitelů a pracovníků odboru školství Krajského úřadu Ústeckého kraje. Zde také došlo k podpisu partnerských smluv mezi zúčastněnými subjekty.

Spolupráce sekundárního a terciárního sektoru školství je zvláště významná při formování nové generace technicky a přírodovědně vzdělaných odborníků, podpoře talentovaných žáků a studentů, zvyšování kvality výuky a zájmu o studium přírodovědných a technických oborů včetně realizace vzdělávacích projektů.

Smlouva zefektivní spolupráci a přenos znalostí a zkušeností mezi oběma typy institucí. Střední průmyslová škola tak získala prestižní titul Fakultní škola, který ji v jeden den udělily dvě fakulty Univerzity J. E. Purkyně. Titul Fakultní škola je udělován mimořádně kvalitní střední škole, aby byla zdůrazněna výjimečnost školy s ohledem na spolupráci s vysokou školou. SPŠ se tak stala významným partnerem těchto fakult při přípravě žáků a studentů pro vysokoškolské studium technického i přírodovědného zaměření (strojírenství, elektrotechnika, informatika, matematika, fyzika) v bakalářských, magisterských i doktorských studijních programech. Spolupráce znamená podporu zájmu středoškolských studentů o tyto obory vyučované na SPŠ formou nabízených odborných přednášek a seminářů i dalších prezentačních akcí obou fakult UJEP.

V rámci této spolupráce budou na škole podporovány zejména obory strojírenské, elektrotechnické a informačních technologií. Spolupráce vzniká i na základě vzrůstající poptávky sociálních partnerů smluvních stran (především průmyslových závodů a firem) po odborném vzdělání potenciálních zaměstnanců.

 

Zdroj: Mgr. Bc. Jaroslav Mareš, Střední průmyslová škola, Ústí nad Labem, Resslova 5, příspěvková organizace

foto
  Zleva děkan FVTM UJEP František Holešovský, ředitel SPŠ Jaroslav Mareš a děkan PřF UJEP Jaroslav Pavlík



 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 26.3.2015 / 26.3.2015 | Účinnost od-do: 26.3.2015-26.4.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém