Orientační nabídka


 

Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb v Litoměřicích vybojovala první místo v celostátní soutěži Rio Mare Svačina roku 2021

Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb v Litoměřicích si na svůj účet připsala další úspěch –umístění žáka Šimona Chovanečka na prvním místě v celostátní gastronomické soutěži Rio Mare Svačina roku 2021.
Tisková zpráva ze dne 18. listopadu 2021
fghdfgh
 

 
 
Šimon Chovaneček, žák třetího ročníku oboru Kuchař – číšník Střední školy pedagogické, hotelnictví a služeb v Litoměřicích, se pod vedením učitele odborných předmětů Ladislava Pertla probojoval až do Národního finále 8. ročníku soutěže Rio Mare Svačina roku. Finále, kterého se zúčastnilo dvanáct soutěžících z celé republiky, se konalo v Národním zemědělském muzeu v PrazeŠimon získal svým vítězstvím pro školu nádobí značky Tefal v hodnotě 50 000 Kč, sám si ze soutěže odnesl výrobky Rio Mare a nádobí Tefal v hodnotě 20 000 Kč. 

Národnímu finále soutěže předcházelo semifinále a také základní kolo. Vstupenkou do základního kola bylo zaslání originálního receptu a dokumentační fotografie svačiny, ve které tvořil hlavní surovinu tuňákový steak Rio Mare. Ze 150 přihlášených žáků postoupilo do semifinále 50 účastníků, kteří se koncem října utkali v nominačních kolech v Praze a v Brně o postup do finále. Do semifinálové padesátky postoupili ze Střední školy pedagogické, hotelnictví a služeb v Litoměřicích dva žáci – Martin Tejmer však musel kvůli zranění bohužel ze soutěže odstoupit. 

Šimon si pro soutěž připravil „Mexický crunchwrap se salátkem Pico de gallo“, který netradičně servíroval ve slupce z avokáda. Svůj recept musel předvést ve finále před odbornou porotou i ostatními soutěžícími. Finále provázela herečka Markéta Hrubešová, v odborné porotě zasedli Martin Staněk, Richard Fuchs, Jiří Roith a garant soutěže Zdeněk Křížek. Ve druhé porotě byli zástupci firem Rio Mare, Tefal a influencer Luboš Kulíšek a Lea Siekel (Skálová), účastnice soutěže MasterChef 2019.

a
zleva: Ladislav Pertl, Šimon Chovaneček, Martin Staněk, Zdeněk Křížek, Richard Fuchs a Markéta Hrubešová

c
Vítěz soutěže Rio Mare Svačina roku 2021 Šimon Chovaneček

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Jan Nový
Vytvořeno / změněno: 18.11.2021 / 18.11.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém