Orientační nabídka


 

Střední škola zahradnická a zemědělská A. E. Komerse v Děčíně oslavila 171. výročí svého založení

Jedna z nejstarších vzdělávacích institucí v kraji a jedna z nejstarších svého druhu vůbec, Střední škola zahradnická a zemědělská Antonína Emanuela Komerse, Děčín – Libverda, příspěvková organizace, oslavila neuvěřitelných 171 let od svého založení. Ku příležitosti oslav se v areálu školy sešli zástupci Ústeckého kraje, vedení města Děčín, Agrární komory ČR, absolventi i stávající žáci školy. Oslavy kulatého výročí byly kvůli covidu o rok odloženy.
Tisková zpráva ze dne 5. listopadu 2021
SŠ A. E. Komerse Děčín - Libverda
 

 
 
Střední škola zahradnická a zemědělská Antonína Emanuela Komerse, Děčín – Libverda, vzdělává v teorii i praxi mladé lidi již 171 let a suverénně patří mezi páteřní pilíře středoškolského vzdělávání v Ústeckém kraji. Spektrem oborů pak zaujímá významnou pozici i ve vzdělávání celorepublikovém. Děčínská zahradnická a zemědělská škola je moderním vzdělávacím komplexem s výukou tradičních a potřebných oborů. Zájemci zde mohou studovat zahradnictví, floristiku, agropodnikání, farmářství a veterinářství, a to jak v maturitních, tak i učebních oborech. Kromě kvalitního zázemí nabízí škola také různé odborné kurzy, možnost pořízení řidičského průkazu, zrekonstruovaný areál, vlastní skleníky a také možnost vycestovat na studijní pobyty v rámci evropského programu Erasmus+, kterého je součástí. V současnosti na ní studuje přes tři sta žáků.

Škola zažívala obrovitánské turbulence a zvraty, kdy se s ní různě šíbovalo, kdy měla svoje úžasné vrcholy i horší období. Turbulentní doba a všechny odrazy, které byly ve společnosti, se vždy odrážely i zde na Libverdě a já mám radost z toho, že se nám podařilo ze školy, která tady je tak dlouhou dobu, udržet to dobré a tradiční. Věřte, nebyly to vždy úplně jednoduché chvíle“, řekl při svém proslovu ředitel Libor Kunte.

Na školu s tak dlouhou historií musí být kraj patřičně hrdý. Je to škola, která má bohatou minulost, to je nepopiratelné. Je to však i škola, která má vynikající současnost. Při své návštěvě jsem měla možnost vidět nadšené a usměvavé tváře žáků, ze kterých lze vyčíst, že se oborům, které studují, budou opravdu věnovat. Jak jsem poznala pana ředitele a pedagogický sbor, tak si myslím, že tato škola má i svoji zářnou budoucnost,“ zmínila při svém proslovu radní Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Jindra Zalabáková.

Oslav se zúčastnil také primátor statutárního města Děčín Jiří Anděl, který spolu s radní Jindrou Zalabákovou při příležitosti výročí slavnostně zasadil dva stromy, které škole darovala společnost Arboeko, jeden z největších podniků v České republice v oblasti pěstování, prodeje a distribuce okrasných dřevin. Po oficiální části oslav si zájemci mohli prohlédnout areál a zázemí školy.

a
Krajská radní pro školství, mládež a sport Jindra Zalabáková a ředitel školy Libor Kunte

q
Při příležitosti oslav výročí se sešli zástupci kraje, města Děčín, partnerů školy, řada absolventů i stávajících žáků školy

SŠ A. E. Komerse Děčín - Libverda
Hlavní budova Střední školy A. E. Komerse v Děčíně

SŠ A. E. Komerse Děčín - Libverda
Radní Jindra Zalabáková a ředitel Libor Kunte při slavnostním sázení darovaného stromu

SŠ A. E. Komerse Děčín - Libverda
A je zasazeno

 

 
Zodpovídá: Bc. Jan Nový
Vytvořeno / změněno: 5.11.2021 / 5.11.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém