Orientační nabídka


 

Studenti si vyzkoušeli roli zastupitelů Ústeckého kraje

Na Krajském úřadě Ústeckého kraje se konalo zasedání simulovaného studentského zastupitelstva. Třiadvacet žáků druhého ročníku Obchodní a jazykové školy v Ústí nad Labem se vžilo do rolí krajských zastupitelů a zkusilo si, jaké to je prezentovat před ostatními vlastní bod do zastupitelstva, uvádět argumenty v diskusi s hejtmanem Ústeckého kraje Janem Schillerem, obhájit své nápady a v neposlední řadě body v rámci programu zasedání také odhlasovat.
Tisková zpráva ze dne 27. dubna 2022
Studentské zastupitelstvo
 

 
 
Žáci ústecké obchodní školy strávili na krajském úřadě celé dopoledne. Akce se uskutečnila v rámci Evropského programu Erasmus+, realizátorem akce pak byla společnost Agora Central Europe, která realizaci studentského zastupitelstva školám nabízí. Jedním z cílů projektu je zvýšení zájmu mladých lidí o lokální politiku a problémy v jejich okolí. Žáci se naučí, jak se mohou zapojit do jejich řešení.

„Věřím, že si žáci odnesli spoustu zajímavých poznatků do života a že si zlepšili komunikační schopnosti, které se mohou hodit nejen u maturitních zkoušek, ale především v dalším profesním životě,“ uvedl hejtman Jan Schiller. Toho na mimořádném zastupitelstvu doplnili radní pro školství, mládež a sport Jindra Zalabáková, předsedkyně výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zdenka Vachková a předseda výboru pro životní prostředí Tomáš Kirbs.

Simulované studentské zastupitelstvo
Simulované studentské zastupitelstvo se konalo v prostorách krajského úřadu

Žáky ústecké obchodky v sále přivítal (zleva): hejtman Jan Schiller, radní pro školství, mládež a sport Jindra Zalabáková, předsedkyně Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zdenka Vachková a předseda Výboru pro životní prostředí Tomáš Kirbs
Žáky ústecké obchodky v sále přivítali (zleva): hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller, radní pro školství, mládež a sport Jindra Zalabáková, předsedkyně výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zdenka Vachková a předseda výboru pro životní prostředí Tomáš Kirbs

Žáci si zkusili také odprezentovat své body do zastupitelstva
Žáci si zkusili odprezentovat své body v rámci programu zasedání zastupitelstva

K náležitostem zastupitelstev patří také hlasování
K náležitostem zasedání zastupitelstev patří také hlasování 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 27.4.2022 / 27.4.2022 | Zveřejnit od: 27.4.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém