Orientační nabídka


 

Studie budoucího labského přístaviště

a
K této zprávě je přiložen dotazník, jehož vyplněním se můžete zúčastnit ankety a tom, jak vám slouží a jak využíváte lodní dopravy po Labi nebo o budoucí podobě přístaviště v krajském městě...
 

Odkazy


 
 

Tisková zpráva ze dne 9. března 2010

Ústecký kraj v rámci mezinárodního projektu SoNorA - South North Axis zpracovává studii "Přístaviště osobní lodní dopravy v Ústí nad Labem". Projekt se obecně zaměřuje na rozvoj severojižní evropské osy, jejímž jedním z výrazných koridorů je právě řeka Labe. V krajském městě existují určité rezervy ve spojení osobní lodní dopravy s centrem města. Již druhým rokem je v provozu osobní rekreační doprava, která je hojně využívána. Během sezóny je v provozu dokonce pravidelná veřejná lodní doprava. V Ústí nad Labem bohužel lodě přistávají ve Vaňově, což je stranou od centra města. Studie se snaží tuto situaci vyřešit.

  „Zpracovatel studie,“ říká Radek Vonka, člen Rady Ústeckého kraje s gescí za regionální rozvoj a cestovní ruch,  „vytvořil na základě požadavku zadavatele, kterým je Ústecký kraj, dotazník určený pro obyvatele města či jeho návštěvníky. Rádi bychom tak zjistili, zda jsou uživatelé osobní lodní dopravy spokojeni a kde jsou ještě rezervy.“ Dotazník byl vytvořen ve dvou variantách: pro osoby, které lodní dopravu již využily a pro ty, které nikoliv. Dotazník je k dispozici v Informačním centru města Ústí nad Labem, Palác Zdar. Je možné vyplnit i dotazník přiložený k této zprávě a donést jej do zmíněného centra města nebo poslat elektronicky autorce tohoto příspěvku.

   Studie je zpracovávána z prostředků programu Central Europe a bude dokončena v červnu tohoto roku společností AZ Consult, spol. s r. o. a aktivně se do ní zapojuje také město Ústí nad Labem a jeho městské části, jejichž se problematika týká. Zapojují se pak zejména při určení možných míst pro přístaviště a vhodná místa pro  další doplňkovou infrastrukturu.

 

Připravilo odd. tiskových informací

a

Ing. Lucie Kuželová,

Odbor Regionálního rozvoje

Krajského úřadu Ústeckého kraje,

Tel.: 475 657 501, e-mail: kuzelova.l@kr-ustecky.cz

1

2

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 9.3.2010 / 9.3.2010 | Schváleno / Zrušeno: 9.3.2010 / 8.4.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém