Orientační nabídka


 

SÚS převzala nové vozy a hlásí: Na zimu jsme připraveni

1
Deset nových multifunkčních vozů, které poslouží v zimním období jako sypače a frézy a v létě na sekání zeleně a výspravy výtluků, převzala pro své provozy Správa a údržba silnic Ústeckého kraje. Ústecký kraj za jejich pořízení zaplatil přes 60 milionů korun, jedná se tedy o významnou investici a zásadní posílení technické výbavy příspěvkové organizace. Slavnostního předání se zúčastnili zástupci Ústeckého kraje i vedení SÚS ÚK.
Tisková zpráva ze dne 27. srpna 2013
 

 
 

„Při pohledu na tu novou flotilu vozů musím zdůraznit, že se jedná o investici, jež musí sloužit  roky. Věřím, že s kvalitní výbavou bude údržba silnic zase o něco jednodušší a že občané nebudou mít důvod k nespokojenosti. V náročném terénu hor a při rozsahu kilometrů silnic, o které se kraj musí starat, by to bez moderní víceúčelové techniky nešlo,“ řekl hejtman Oldřich Bubeníček před tím, než dvě silné frézy roztrhly připravenou slavnostní pásku. Řízení jednoho z vozů si na místě vyzkoušel i radní pro dopravu Jaroslav Komínek. Ten k nákupu doplnil: "Těší nás, že auta dodala a servisuje česká společnost. Kromě ceny nás také zajímá, kolik kilometrů silnic zvládnou vozy obsloužit."

„Ústecký kraj pořídil to nejlepší, co je na trhu velkých užitkových vozů k dispozici. Na auta se musí nahlížet jako na komplexní systém, který díky variabilitě dílů poslouží celoročně. Navíc se jedná o součástky od českých dodavatelů,“ zdůraznil jednatel dodavatelské společnosti CROY s.r.o. Ladislav Vybíral. Společnost uspěla se svou nabídkou na dodávky ve výběrovém řízení vypsaném Správou a údržbou silnic.

Deset víceúčelových vozů bylo pořízeno za cenu 62 764 000 Kč jako druhá etapa obnovy vozového parku SÚS ÚK. První ve stejné hodnotě byla realizována v roce 2012. Vozy budou rovnoměrně rozděleny na všech pět provozů příspěvkové organizace, přičemž  přednostně budou vybaveny provozy v Ústí nad Labem a Chomutově kvůli údržbě horských úseků.

1
Hejtman Oldřich Bubeníček a radní pro dopravu Jaroslav Komínek před novými vozy

2
Nových sypačů pořídil Ústecký kraj šest, k nim další čtyři multifunkční vozidla

3
Při předání nechyběli ani ředitel Správy a údržby silnic Ústeckého kraje Vladimír Macholda a radní pro ekonomiku Ladislav Drlý

4
Vůz v akci vyzkoušel zkušený řidič SÚS...

 

6


...i radní Komínek, který má oprávnění k řízení této kategorie vozidel

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 27.8.2013 / 27.8.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém