Orientační nabídka


 

Švédský velvyslanec v Ústeckém kraji

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Tisková zpráva k návštěvě švédského velvyslance v Ústeckém kraji ze dne 4.9.2002

            Humanitární pomoc, kterou České republice na odstranění povodňových škod poskytlo Švédsko, dosáhla 30 miliónu korun. Informoval o tom velvyslanec švédského království Harald Fälth, jenž se v průběhu dnešní návštěvy Ústeckého kraje osobně přesvědčil, kam vysoušeče, čistící a dezinfekční prostředky konkrétně přišly. Švédského velvyslance provázel po nejvíce postižených oblastech Litoměřicka obchodní rada Erik Lindfors a zástupce švédského záchranného sboru Bo Andersson. „Jsem mile překvapen, jak rychle a adresně byla naše humanitární pomoc rozdělena. O dobré organizaci svědčí i fakt, že jste naše kamiony při neprůjezdnosti hraničního přechodu Cínovec operativně přesměrovali přes Horu Sv. Šebestiána,“ ocenil dobrou práci ústeckého krizového štábu Harald Fälth.

Při odpoledním setkání s hejtmanem Ústeckého kraje Jiřím Šulcem se švédský velvyslanec zajímal o další průběh úklidových prací a také o rozsah škod, které ničivá voda napáchala. Švédsko bylo vůbec první zemí, která České republice humanitární pomoc poskytla. „Velice si cením toho, s jakou rychlostí jste nám pomohli,“ poděkoval švédským hostům Jiří Šulc a dodal: „Věřím, že naše přátelské vztahy budeme do budoucna rozvíjet a to za příjemnějších okolností.“

            Harald Fälth v závěru své návštěvy Jiřího Šulce informoval, že poslední část švédské humanitární pomoci je v současné době na cestě do České republiky. Dále ústeckého hejtmana ubezpečil o další hospodářské spolupráci. Proslulá švédská společnost SKF, vyrábějící kuličková ložiska, má velký zájem o získání firmy ZKL Klášterec nad Ohří, která je v současnosti v konkurzním řízení. Podle Haralda Fältha by společnost SKF mohla v případě úspěšného výsledku společně s kláštereckým ZKL udržet výrobu kuličkových ložisek a přispět tak k dalšímu ekonomickému rozvoji Ústeckého kraje.

Připravil: František Zálewský, odd. informací a styku s veřejností

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 4.9.2002 / 4.9.2002 | Zveřejnit od-do: 4.9.2002-4.12.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém