Orientační nabídka


 

Také na mnichovském veletrhu cestovního ruchu zaujala Brána do Čech

001
Ústecký kraj zavítal se svou komplexní turistickou nabídkou Brána do Čech na mezinárodní veletrh cestovního ruchu do německého Mnichova. Zástupci kraje, měst a podnikatelských subjektů společně představili návštěvníkům veletrhu jednotlivé turistické destinace a nabídli inspiraci, jak příjemně strávit dovolenou nebo volný čas v našem kraji.
Tisková zpráva z 28. února 2012
 

 
 

Od 22. do 26. února 2012 hostil bavorský Mnichov hojně navštěvovaný veletrh cestovního ruchu pod názvem F.RE.E – Freizeit, Reisen und Erholung. Partnerskou zemí veletrhu bylo Slovinsko. Ústecký kraj se zde prezentoval oceňovaným turistickým projektem Brána do Čech, který představuje jednotlivé destinační regiony kraje - České Švýcarsko, Krušné hory, Dolní Poohří a České středohoří - pod společným logem. Účast vystavovatelů a prezentace České republiky jako celku byla pod hlavičkou České centrály cestovního ruchu.

V expozici Ústeckého kraje byl pro odborné návštěvníky k dispozici Radek Vonka, radní Ústeckého kraje pro regionální rozvoj, cestovní ruch a projekty EU, veletrh také navštívil zastupitel Petr Husák. Náš region kromě zástupců Ústeckého kraje prezentovaly tentokrát města Ústí nad Labem a Teplice a společnosti Severočeské doly a Lázně Teplice, které prostřednictvím postavy Ludwiga van Beethovena zvaly k oslavám 200. let od jeho první návštěvy v Teplicích.  

Na veletrhu proběhlo také několik jednání o konkrétní spolupráci Ústeckého kraje a německým zastoupením České centrály cestovního ruchu. Radek Vonka se společně s Davidem Pastvou, ředitelem německé pobočky, dohodli na propagaci klíčových aktivit Ústeckého kraje v Německu, kterými jsou v letošním roce zápis Česko – saského Švýcarska na seznam Světového dědictví UNESCO a pro příští dva roky dostavba a následná marketingová podpora Labské cyklostezky, cyklostezky Ploučnice a Krušnohorské magistrály.

„Co se týká Labské cyklostezky, celý český úsek od Hřenska do Litoměřic by měl být dokončen v roce 2014. Cyklostezka Ploučnice pak bude dokončena v srpnu 2013,“ řekl nám Radek Vonka nejen z pozice krajského radního, ale také jako zástupce investora dopravní infrastruktury cyklostezek, kterým je Ústecký kraj, a dodal: „V Německu začaly fungovat s otevřením Labské cyklostezky naprosto úžasně doplňkové služby podél stezky. Nabízí se zde ubytování, občerstvení, servis a půjčovny kol, zázemí pro děti, nabídka kultury. Velký potenciál v uživatelích cyklostezek vidí nejen jednotlivé obce a města podél stezky, ale také podnikatelské subjekty. Pevně doufám, že s podporou Ústeckého kraje se podaří tuto cyklistickou vlnu, která se na nás valí, zachytit i v našem regionu.“

Návštěvníci veletrhu se nejvíce zajímali o zimní rekreaci v Krušných horách, letní cíle pak hledali v regionu Česko Švýcarsko. Díky Labské cyklostezce jsme zaznamenali zvýšený zájem o turistické vyžití ve městech Děčín a Ústí nad Labem. Přímo v české výstavní expozici mohli příchozí ochutnat české speciality a zapít je plzeňským pivem, z dálky pak lákala k naší expozici cimbálová kapela Strážničan.

Připravila: Mgr. Petra Ludwigová, Oddělení regionálního rozvoje a cestovního ruchu KÚÚK

01
Celkový pohled na expozici v Mnichově

02
K návštěvě lázeňského města Teplice zval Ludwig van Beethoven.

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 28.2.2012 / 28.2.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém