Orientační nabídka


 

Technické obory mají v Mostě – Velebudicích zelenou

9
Střední školu technickou v Mostě – Velebudicích, jednu z největších středních škol zřizovaných Ústeckým krajem, navštívili minulý týden hejtman Oldřich Bubeníček a jeho náměstkyně Jana Vaňhová, jež má v kraji na starosti právě oblast školství.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 28. ledna 2013

V doprovodu Štěpána Harašty, vedoucího odboru školství, mládeže a tělovýchovy krajského úřadu, se představitelé kraje sešli s novým vedením školy –ředitelem Karlem Vokáčem, který je ve funkci od loňského listopadu,  a jeho zástupci Čestmírem Pastyříkem, Pavlem Bartákem a Radkou Arandjić. Jak řekl ředitel Vokáč, vedení SŠT pracuje na zcela nové vizi poslání školy v regionu Mostecka i v rámci vzdělávací soustavy Ústeckého kraje. Seznámil hosty s hlavními záměry dalšího vývoje této Páteřní školy ÚK nejen v oblasti organizační a ekonomické, ale především  ve zvyšování aktivit při náboru nových žáků. Hovořil o spolupráci s městem nebo o výměnných pobytech žáků ve školách na druhé straně Krušných hor (v rámci programu Cíl 3 / Ziel 3).  Zásadním úkolem vedle vzdělávání je rovněž oblast úspor a snižování energetické spotřeby při vytápění rozlehlého areálu s mnoha objekty. K tomu bude aktualizován energetický audit a  škola by chtěla více využívat dotací z Operačního programu životního prostředí a projektu Nová zelená úsporám.

   V současné době je na škole více než tisícovka žáků ve třinácti tříletých oborech s výučním listem nebo v sedmi čtyřletých oborech s maturitou. Kromě toho jsou na Střední škole technické v Mostě – Velebudicích i žáci dálkového studia. V pedagogickém sboru je přes osmdesát učitelů teorie a tři desítky učitelů odborného výcviku. Jak napovídá název školy, vzdělání tu nabývají především budoucí technici a řemeslníci – mechatronici, strojní mechanici, operátoři, opraváři zemědělských strojů, zedníci, elektrikáři a další budoucí specialisté. Škola pořádá každý měsíc (!) dny otevřených dveří, padesátka žáků tu využívá ubytování v domově mládeže a řada dalších je zapojena do mnoha zájmových kroužků a sportovních kolektivů. Připomeňme jen, že škola má od loňska nový a zcela unikátní a rozsáhlý sportovní areál (i ten si budou moci zájemci prohlédnout spolu s ostatními objekty školy při dalších dnech otevřených dveří- 13. února a 6. března).

   Hejtman O. Bubeníček i náměstkyně J. Vaňhová vyjádřili podporu  novému vedení školy a oba zdůraznili, že úspory pomohou škole „na nohy“, bude mít k dispozici více peněz na kvalitnější výuku, na vybavení učeben, laboratoří či dílen a na nové aktivity.

Připravil Mgr. Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,odbor Kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz

1

2

3

4

5

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 28.1.2013 / 28.1.2013 | Schváleno / Zrušeno: 28.1.2012 / 27.2.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém