Orientační nabídka


 

Teplická nemocnice má novou magnetickou rezonanci

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.

V teplické nemocnici byl 3. března slavnostně uveden do provozu nový špičkový přístroj magnetické rezonance 1,5 T Magnetom Avanto. Teplická nemocnice je vůbec první z bývalých okresních nemocnic v republice, která získala přístroj této úrovně. Na jeho nákup přispěl Ústecký kraj v loňském roce ze svého rozpočtu částkou 10 milionů korun. Kraj na slavnostním zprovoznění nového přístroje zastupovali náměstek hejtmana Petr Fiala a radní Vladimír Záhorský.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 3.3. 2005

 

Teplická nemocnice má novou magnetickou rezonanci

 

 

V teplické nemocnici byl 3. března slavnostně uveden do provozu nový špičkový přístroj  magnetické rezonance 1,5 T Magnetom Avanto. Teplická nemocnice je vůbec první z bývalých okresních nemocnic v republice, která získala přístroj této úrovně. Na jeho nákup přispěl Ústecký kraj v loňském roce ze svého rozpočtu částkou 10 milionů korun. Kraj na slavnostním zprovoznění nového přístroje zastupovali náměstek hejtmana Petr Fiala a radní Vladimír Záhorský.  

            „Magnetická rezonance, kterou provozovala nemocnice dříve, byla již morálně zastaralá a objevovaly se na ní poruchy. Proto vedení kraje podpořilo nákup nového přístroje. Pozitivní je, že se při této investici sešly finanční prostředky z několika různých zdrojů,“ uvedl Petr Fiala. Cena magnetické rezonance se pohybuje kolem 45 milionů korun. Ze státního rozpočtu získala nemocnice na její nákup systémovou dotaci 25 milionů korun a 10 miliony přispěl Ústecký kraj.  Další 2 miliony korun získala nemocnice jako sponzorský dar od Severočeských dolů Chomutov. Zbytek částky uhradí z vlastních zdrojů, případně od dalších sponzorů.

V posledních letech bylo v teplické nemocnici vyšetřeno pomocí magnetické rezonance přibližně 3500 pacientů ročně. „Magnetickou rezonancí lze vyšetřit prakticky všechno, od skrytých zlomenin přes tepny, střevo, žlučové cesty až po jemnou diagnostiku činnosti mozku, je to moderní a šetrná metoda. Lékaři teplické nemocnice mají s magnetickou rezonancí mnoho zkušeností a jsem přesvědčen o tom, že dokáží nový přístroj dobře využít,“ poznamenal  Vladimír Záhorský.

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 7.3.2005 / 16.3.2005 | Zveřejnit do: 7.5.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém