Orientační nabídka


 

Terezínu by mohla pomoci půl miliarda z evropských peněz

terezín
Ústecký kraj spolu s městem Terezín založí sdružení právnických osob, které bude mít za cíl připravit a do Integrovaného operačního programu (IOP) v rámci prioritní osy 5 Národní podpora územního rozvoje předložit projekt „Terezín – projekt oživení historických památek“. Rozhodli o tom zastupitelé Ústeckého kraje na svém 6. jednání.
 

 
 

Ústecký kraj spolu s městem Terezín založí sdružení právnických osob, které bude mít za cíl připravit a do Integrovaného operačního programu (IOP) v rámci prioritní osy 5 Národní podpora územního rozvoje předložit projekt „Terezín – projekt oživení historických památek“. Rozhodli o tom zastupitelé Ústeckého kraje na svém 6. jednání.

      „Projekt spočívá v  rekonstrukci památkových objektů Terezíně, které jsou ve vlastnictví města. Rekonstruované objekty pak budou sloužit k podpoře sociálního a ekonomického růstu vytvářením nových kulturních a dalších služeb,“ vysvětluje členka Rady Ústeckého kraje a koordinátorka projektu Jana Ryšánková a dodává: „Ústecký kraj a Terezín mohou na podporu projektu z IOP získat až 500 milionů korun. Právě taková suma je v IOP alokována pro jednotlivé kraje.“

     Ze členství ve sdružení právnických osob vyplývá pro Ústecký kraj povinnost vložit do sdružení 150 000 korun a připravit studii proveditelnosti a ekonomické hodnocení projektu dle požadavků IOP. Náklady na pořízení studie a hodnocení odpovídají vkladu do sdružení. „Studii proveditelnosti musí Ústecký kraj připravit a předložit do konce roku, tedy do 31. prosince,“ doplňuje Jana Ryšánková.

      Peněžitý vklad ve výši 150 000 korun na účet sdružení poukáže i Terezín. Kromě toho vloží také  nepeněžitý vklad. Tím je: projektová dokumentace revitalizace – zelené střechy Kavalír 2 (včetně stavebního povolení, závazných stanovisek Národního památkového ústavu a studie proveditelnosti), projektová dokumentace rekonstrukce pevnostního a vstupního objektu Kavalír 2 (včetně stavebního povolení), projektová dokumentace jízdárna, Studie Centrum obnovy a využití vojenských pevnostních systémů Retranchement 5, Studie Wieserův dům a Studie dělostřelecká kasárna a zbrojnice.

  

 

Připravila:  Veronika Kindlová, tisková mluvčí Ústeckého kraje

kancelář hejtmanky Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726; mob.tel 737 203 666

 
Zodpovídá: Mgr. Veronika Kindlová
Vytvořeno / změněno: 26.6.2009 / 26.6.2009
 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Média - OMK
 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém