Orientační nabídka


 

Tipy, kam v deštivém počasí můžete v kraji vyrazit

001
Deštivé počasí, které v těchto dnech panuje na území Ústeckého kraje, výrazně omezuje možnosti, jak s dětmi strávit prázdninové dny atraktivním způsobem. My jsme pro vás vybrali několik tipů na zajímavé výstavy v našich muzeích, při kterých se malí návštěvníci pobaví i se něco užitečného dozví.
Tisková zpráva z 22. července 2011
 

 
 

První pozvánka se týká muzea v Děčíně, které nabízí výstavu keramiky Jolany Novotné pod názvem „Kdo si hraje, nezlobí“. Těšit se můžete na nejrůznější veselé postavičky a předměty, které vám jistě zvednou náladu. V podobném duchu připravilo prázdninovou expozici i Regionální muzeum v Teplicích. To na své výstavě „Kdo má hračku, nezlobí“ dětem představí hravou formou vývoj hraček od roku 1900 do roku 1989, což je období ne tak dávné. „Jedná se o hračky, s nimiž si hráli rodiče, prarodiče, případně praprarodiče dnešních dětí. Z velkého množství hraček, které by bylo možno vystavit, jsme vybrali několik tematických okruhů, které jsou podle našeho názoru typické a snažíme se pomocí vystavených předmětů přiblížit jejich vývoj v daném období,“ píše se na webových stránkách teplického muzea. Vybrané hry a aktivity si mohou děti sami vyzkoušet.

Putovní výstavu „Keltové v Čechách“ má v programu Oblastní muzeum Louny. Ta návštěvníkům představí ucelený pohled na život tohoto národa v období mladší doby železné. Dozvíte se, kdy Keltové vstoupili na pole evropských dějin, kde žili, jak se oblékali, čím se živili a jaké nástroje vyráběli. Výstava je doprovázena bohatým programem pro děti. Děti si zde budou moci vyzkoušet mlít obilí pomocí zrnotěrky, obléknout se do prostých kostýmů keltského bojovníka i keltské ženy, vyzkoušet si tkaní na karetkách, zahrát si s keltskými kostkami, skládat puzzle a další aktivity. Při všech aktivitách se může fotografovat.

V chomutovském muzeu se představí město prostřednictvím objektivu, a to díky fotografiím, které ho zachycují v celé jeho kráse.

 

Více informací najdete na webových stránkách:

 

www.muzeumdc.cz

www.muzeum-teplice.cz

www.muzeumlouny.cz

www.muzeum-cv.net

 

Připravila:

Bc. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 741, 734 412 962

ticha.a@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 22.7.2011 / 22.7.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém