Orientační nabídka


 

Tisíce návštěvníků zavítaly na Josefínské slavnosti

foto
První říjnový víkend patřil tradiční oslavě založení města Terezín. I letos tisíce návštěvníků zažily, jak to v terezínské pevnosti vypadalo v 18. století. Josefínské slavnosti právě na základě svého významu byly zařazeny do programu Rodinné stříbro Ústeckého kraje. Akce se uskutečnila pod záštitou hejtmana Oldřicha Bubeníčka a její průběh si nenechal ujít náměstek hejtmana Stanislav Rybák a krajská radní Jitka Sachetová.
Tisková zpráva ze dne 9. října 2018
 

 
 


Slavnosti byly před polednem zahájeny historickým průvodem. Návštěvníci si v průběhu dne mohli vychutnat hned dvě bitevní ukázky, jednu odpolední, kdy se bojovalo na valech, a také večerní. Připraven byl bohatý doprovodný program, který návštěvníky přenesl o tři století do minulosti. Vrcholem oslav byl velkolepý ohňostroj.

„Bohužel, když se řekne Terezín, tak se spoustě lidí vybaví tragické události druhé světové války. Byl bych velmi rád, aby se Terezín dostal do povědomí lidí nejen jako smutné memento, ale jako památka, která si zaslouží být navštívena. Právě tradiční Josefínské slavnosti, které letos přilákaly ještě více návštěvníků než loni, jsou důkazem toho, že se úsilí sdružení Terezín – město změny, které slavnosti každoročně pořádá, daří a věřím, že i do budoucna bude do města Terezín proudit stále více turistů,“ řekl náměstek hejtmana Stanislav Rybák.

Město Terezín prošlo od roku 2010 do roku 2015 rozsáhlými opravami. Obnova se týkala pěti objektů - Retranchement 5, Kavalír 2, Dělostřelecká kasárna, okolí Litoměřické brány a budova Jízdárny. Více informací na www.terezin.cz

                         

foto
Slavnostní průvod.

foto

foto
Odpolední bitva.

foto

foto

foto


 

foto

foto

foto

 

foto

foto

 

foto

foto
Náměstek hejtmana Stanislav Rybák.

foto

Ředitel sdružení Terezín - město změny převzal certifikát Rodinného stříbra Ústeckého kraje.


 

 


 

Foto: Terezín - město změny


 


 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 9.10.2018 / 9.10.2018
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém