Orientační nabídka


 

Tisková zpráva z 35. schůze Rady ÚK dne 17.7.2002

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Tisková zpráva

z 35. schůze Rady Ústeckého kraje konané 17. července 2002

1. Zahájení – určení ověřovatelů zápisu a usnesení

2. Schválení programu

3. Projednání námitek k zápisu a usnesení z minulé Rady Ústeckého kraje

4. Zpráva o plnění úkolů vyplývajících z usnesení Rady Ústeckého kraje                    

5. Ústní informace z vedení Ústeckého kraje 

6.  Blok ředitele Krajského úřadu Ústeckého kraje

·        6.1 Zpráva ředitele o činnosti Krajského úřadu Ústeckého kraje – Rada Ústeckého kraje vzala na vědomí informaci o činnosti Krajského úřadu Ústeckého kraje, dále schválila uzavření dohod o dlouhodobém užívání osobních automobilů v majetku kraje pro 4 nově uvolněné politiky. 

·        6.2 Vyhodnocení činnosti odborů Krajského úřadu Ústeckého kraje Rada Ústeckého kraje po projednání konstatovala, že se ředitel dopustil několika závažných chyb a doporučila hejtmanovi vyvodit důsledky. Uložila řediteli krajského úřadu hodnocení dopracovat, projednat s uvolněnými politiky v kolegiu a předložit radě 28.8.02.

7.  Blok hejtmana Ústeckého kraje

  • 7.1 Smlouva o spolupráci se svobodným státem Sasko - Rada Ústeckého kraje vzala na vědomí  informaci o postupu přípravy návrhů smlouvy o spolupráci se Svobodným státem Sasko. Radě bude předložen k projednání nový návrh smlouvy o spolupráci se Svobodným státem Sasko v souladu se zákonem č.129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení). Spolupráce se Svobodným státem Sasko je pro Ústecký kraj prioritou č. 1.
  • Bod 7.2 Informace z jednání o uzavření smlouvy na převod letiště v Žatci – Rada Ústeckého kraje vzala na vědomí informaci o jednání a uzavření smlouvy o bezúplatném převodu žateckého letiště, uložila J. Foldynovi urychleně začít jednat s Ministerstvem životního prostředí ČR o naplnění vládního usnesení o řešení ekologických škod a J. Bendovi začít práce na majetkoprávním vypořádání. 
  • 7.3 Uložení úkolů na nákup výrobků a služeb - prodloužení účinnosti.

8.  Blok 1. zástupce hejtmana Ústeckého kraje

  • 8.1 Priority oprav silnic II. a III. třídy na období let 2003 - 2005 včetně finančního krytí - Rada Ústeckého kraje vzala na vědomí informaci o zpracování priorit oprav silnic II. a III. třídy v letech 2003-2005. Aktualizovaným návrhem oprav silnic II. a III. třídy pro roky 2003-2005 se bude zabývat znovu na jaře příštího roku. Aktualizovaný návrh oprav silnic II. a III. třídy pro zbytek letošního rok projedná v srpnu. Plán nutných oprav pro zbytek letošního roku viz příloha.
  • 8.2 Vypsání výběrového řízení na zpracování Strategického posouzení vlivů na životní prostředí (SEA) v souvislosti s „Koncepcí snižování emisí a imisí a energetickou koncepcí Ústeckého kraje“– Rada Ústeckého kraje rozhodla, že zakázka Strategické posouzení vlivů na životní prostředí bude zadána, schválila výzvu více zájemcům a jmenovala členy komisí pro hodnocení nabídek. Posouzení vlivů koncepcí na životní prostředí se stane od roku 2003 povinnou součástí všech strategických dokumentů. Státní fond životního prostředí ČR předběžně slíbil, že náklady na zpracování tohoto dokumentu zahrne do podpory Ústeckému kraji (přislíbeno rozhodnutím ministra životního prostředí) na pořízení „Koncepce snižování emisí a imisí a energetická koncepce Ústeckého kraje“. Tyto náklady budou zahrnuty do smlouvy mezi SFŽP a Ústeckým  krajem, která bude uzavřena nejpozději do měsíce září.
  • 8.3 Výzva více zájemcům k podání nabídky na plnění veřejné zakázky „Studie dopravní obslužnosti s prověřením podmínek pro zavedení integrovaného dopravního systému na území Ústeckého kraje“ - Rada Ústeckého kraje o zadání veřejné zakázky nerozhodla a uložila učinit další potřebné kroky.
  • 8.4 Úprava křižovatky silnic II/247 přivaděč Lovosice a III/24712 Lukavec – Jehlice – Rada Ústeckého kraje vzala na vědomí informaci o úpravě křižovatky silnic  II/247 přivaděč Lovosice a III/24712 Lukavec – Keblice. Řešení spočívá ve zpomalení dopravy na silnici č. II/247 vybudováním okružní křižovatky.
  • 8.5 Převod  nově vybudované silnice – propojení silnic I/13 a II/224 - Bude znovu předloženo radě po projednání v majetkové komisi.  
  • 8.7 Výzva více zájemcům k podání nabídky na plnění veřejné zakázky „Projektová dokumentace – silniční stavby“   Rada Ústeckého kraje schválila zadání veřejné zakázky:

1.      Inženýrská činnost ve výstavbě - II/247 Litoměřice přivaděč k průmyslové zóně Prosmyky.

Pokud jde o další veřejné zakázky, bude zadání výzvy přepracováno a znovu radě předloženo k projednání v srpnu (jde o tyto akce: Projektové práce  - II/262 Děčín OK Benešovská, Projektové práce - II/253 Dubí-Krupka, Projektové práce - II/266 Lobendava-Anenberg, Projektové práce - II/226 Podbořany-Lubenec,  Projektové práce - III/223 16 Klášterec n.O.–Petlery).

Dále rada schválila výzvu více zájemcům k podání nabídky na plnění schválené veřejné zakázky a jmenovala členy komise pro posouzení a hodnocení nabídek.

  • 8.8 Schválení záměru „Koncepce ekologické výchovy Ústeckého kraje - Rada Ústeckého kraje schválila záměr přípravy zadání a zpracování „Koncepce ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty Ústeckého kraje“ a zároveň záměr využít nabídky Provincie Jižní Holandsko finanční se podílet na zpracování zmíněné koncepce. Povinností krajů je spolupodílet se na ekologické výchově a vzdělávání svých obyvatel, od roku 2003 pak i povinnost zajišťovat ekologickou výchovu. S ohledem na šíři problematiky by zmíněná koncepce měla být kvalifikovaným podkladem pro rozhodování samosprávy Ústeckého kraje o prioritách a možnostech podpor. Spolufinancování ze strany Provincie Jižního Holandska bude zapracováno do připravované smlouvy o spolupráci s Ústeckým krajem.
  • 8.9 Schválení záměru zpracování Programu vodovodů a kanalizací Ústeckého kraje – Záměr zpracovat tento program rada schválila a uložila vypracovat zadávací podmínky, návrh smlouvy o spolufinancování SČVK a připravit žádost o podporu SFŽP.
  • 8.10 Strategie rozvoje průmyslu a malého soukromého podnikání v Ústeckém kraji - odloženo 
  • 8.11 Schválení záměru, obsahové osnovy a postupu zpracování, Plánu odpadového hospodářství Ústeckého kraje – Rada Ústeckého kraje schválila záměr zpracování, dále obsahovou osnovu, návrh seznamu podkladových zadávacích studií a postup zpracování Plánu odpadového hospodářství Ústeckého kraje. 

·     8.12 Stanovisko Ústeckého kraje k zjišťovací řízení k záměru „Lom Libouš II – Sever – kooperace pro POPD“, podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí – Ministerstvo životního prostředí požádalo Ústecký kraj o vyjádření k záměru pokračovat v hornické činnosti v dobývacím prostoru Tušimice na území lomu Libouš II – sever. Rada Ústeckého kraje požaduje zpracování dokumentace vlivů zmíněného záměru s důrazem na ochranu ovzduší, provedení rekultivací v souladu s požadavkem Ústeckého kraje na zajištění revitalizace a resocializace území dotčeného těžbou, na ochranu vod, ochranu přírody a krajiny a řešení odpadového hospodářství.

9.  Blok 2. zástupce hejtmana Ústeckého kraje

  • 9.1 Rozpočtová opatření č.5b - schváleno
  • 9.2 Metodika tvorby a projednání rozpočtu Ústeckého kraje - schváleno                                      
  • 9.3 Přehled o uzavřených zakázkách za rok 2001 a I. Q 2002 – rada vzala na vědomí
  • 9.4 Komplexní audit Masarykovy nemocnice Ústí nad Labem, příspěvková organizace - Rada Ústeckého kraje schválila způsob zadání veřejné zakázky „Komplexní audit Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, příspěvkové organizace“ a následně výzvu k podání nabídky na plnění této veřejné zakázky. Jmenovala členy komise pro posouzení a hodnocení nabídek. Cílem navrhovaného auditu bude komplexní zhodnocení činnosti Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem s ohledem na ekonomickou efektivitu její činnosti za rok 2002 - je potřeba hledat finanční zdroje a možnosti úspor ve stávajících i budoucích příspěvkových organizacích Ústeckého kraje (zejména v oblasti zdravotnictví).
  • 9.5 Zhodnocení výsledků spolupráce s regionálními agenturami - Rada Ústeckého kraje vzala na vědomí informaci o spolupráci kraje s regionálními agenturami.
  • 9.6 Rozdělení prostředků SROP na priority – Rada Ústeckého kraje vyslovila souhlas s návrhem rozdělení prostředků SROP na jednotlivé priority:

- rozvoj místních podnikatelských aktivit                            21 %

- regionální rozvoj dopravy a komunikačních technologií    25 %

- místní rozvoj lidských zdrojů                                                       14,1 %

- zlepšování životního prostředí v obcích a regionech                     16 %

- oživení venkovských oblastí                                                        10 %

- rozvoj cestovního ruchu v obcích a regionech                              13 %

- technická pomoc                                                                        0,9 %.

Ve spolupráci s Karlovarským krajem zašle tento návrh ing. Tošovský Ministerstvu pro místní rozvoj.

10. Blok 3. zástupce hejtmana Ústeckého kraje

·        10.1 Platové výměry ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Ústeckým krajem - schváleno

·        10.2 Jmenování ředitele Střední zemědělské školy a Středního odborného učiliště v Žatci – Ředitelkou školy rada jmenovala ing. Evu Klímovou, a to na základě konkurzního řízení.

·        10.3 Konkurzní řízení na obsazení funkce ředitele nástupnické organizace po sloučených PPP a SSŠ -  Z rozhodnutí rady bude zmíněné konkurzní řízení vyhlášeno.

·        10.4 Návrhy na krytí záporných hospodářských výsledků jednotlivých příspěvkových organizací v oblasti školství – ODLOŽENO

·        10.5 Principy zajištění sociálních služeb  v Ústeckém kraji – odloženo na září.

·        10.6 Stanovení mimořádných odměn ředitelům příspěvkových organizací kraje Ústav sociální péče pro tělesně postižené dospělé ve Snědovicích a Diagnostický ústav sociální péče v Čížkovicích – tyto odměny rada stanovila.

·        10.7 Teze zajištění zdravotnických služeb  v Ústeckém kraji - Rada Ústeckého kraje schválila „Teze koncepce zdravotnictví Ústeckého kraje“ a vzala na vědomí předložené „Principy tvorby koncepce zdravotnictví Ústeckého kraje (struktura koncepce a způsob zpracování)“.

·        10.8 Program prevence negativních jevů souvisejících se sociálním vyloučením - Rada Ústeckého kraje schválila program „Prevence negativních jevů souvisejících se sociálním vyloučením“. Na tento program je vyčleněn zastupitelstvem 1 milion korun.

·        10.9 Program podpory rozvoje volnočasových aktivit v oblasti tělovýchovy a sportu, především se zaměřením na mládež „Sport pro všechny“ - Rada Ústeckého kraje schválila Program podpory rozvoje volnočasových aktivit v oblasti tělovýchovy a sportu, především se zaměřením na mládež – „Sport pro všechny“. Na tento program jsou vyčleněny zastupitelstvem 3 miliony korun.

·        10.10 Program podpory místní kulturní a divadelní činnosti - Rada Ústeckého kraje schválila Program podpory místní kulturní a divadelní činnosti. Na tento program vyčlenilo zastupitelstvo  finanční prostředky ve výši 2 miliony korun.

·        10.11Změna závazného ukazatele pro Regionální muzeum v Teplicích – schváleno

Dále rada konstatovala zánik mandátu MUDr. Marie Součkové a vznik mandátu p. Pavla Beneše.

V Ústí nad Labem, 17.7.2002

Zpracovala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 20.7.2002 / 20.7.2002 | Zveřejnit od-do: 20.7.2002-20.10.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém