Orientační nabídka


 

Tisková zpráva z jednání 41. Rady kraje

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Tisková zpráva

z 41. schůze Rady Ústeckého kraje konané 25. září 2002

            1.   Zahájení – určení ověřovatelů zápisu a usnesení

2.      Schválení programu

3.      Projednání námitek k zápisu a usnesení z minulé Rady Ústeckého kraje

4.      Zpráva o plnění úkolů vyplývajících z usnesení Rady Ústeckého kraje      

5.      Ústní informace z vedení Ústeckého kraje 

            6.  Blok ředitele Krajského úřadu Ústeckého kraje

6.1         Zpráva ředitele o činnosti Krajského úřadu Ústeckého kraje.  Rada Ústeckého kraje vzala na vědomí informaci ředitele krajského úřadu Ing. Jiřího Kubrichta o činnosti Krajského úřadu Ústeckého kraje.

6.2         Způsob výběru vedoucího odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Ústeckého kraje.   Rada vzala na vědomí informaci ředitele KÚ Ing. Kubrichta o tom, že bere zpět návrh na jmenování Ing. Cidliny vedoucím odboru školství a tělovýchovy. Uložila Ing. Kubrichtovi předložit ve spolupráci s PeadDr. Řebíčkem a PhDr. Vlastimilem Doležalem předložit na příští radu návrhy na obsazení místa vedoucího odboru školství, mládeže a tělovýchovy.

6.3         Dílčí plnění usnesení 6/35/2002 z minulého jednání Rady Ústeckého kraje.  Rada Ústeckého kraje odvolala Ing. Jaromíra Rouhu z funkce vedoucího odboru správy majetku Krajského úřadu Ústeckého kraje a Jiřího Součka z funkce vedoucího odboru kultury a památkové péče Krajského úřadu Ústeckého kraje.

6.4         Záměr zajištění činnosti Krajského úřadu k 1.1. 2003. Rada Ústeckého kraje schválila předložený záměr zajištění kancelářských prostor pro činnost Krajského úřadu Ústeckého kraje po 1.1. 2003. Rada ÚK uložila Josefu Bendovi, uvolněnému členu Zastupitelstva ÚK připravit kupní smlouvu na dům České pojišťovny v Ústí nad Labem, Dlouhá 2760 do příštího jednání Zastupitelstva ÜK a Ing. Jiřímu Kubrichtovi, řediteli KÚ, zajistit následně veškeré kroky k zprovoznění budovy pro potřeby Krajského úřadu Ústeckého kraje.

6.5         Určení počtu zaměstnanců v souvislosti se zrušením ŠVP k 1.10.2002.  Rada Ústeckého kraje vzala na vědomí informaci Ing. Jiřího Kubrichta.

6.6         Prověření možnosti uzavření smluv s distributory energií.  Rada Ústeckého kraje vzala na vědomí informaci o možnosti uzavření smluv s distributory energií o oboustranném uplatňování vzájemné výhodnosti v souvislosti s hrazením poplatků na zřizování věcných břemen na silnicích II. a III. třídy v Ústeckém kraji.

6.7         Ustavení pracovního týmu k průmyslové zóně na ploše bývalého letiště Žatec.  Rada Ústeckého kraje schválila ustavení pracovního týmu k průmyslové zóně na ploše bývalého letiště Žatec, v kterém budou zastoupeny tyto odbory KÚ:  odbor HZP, odbor MP, odbor INV, odbor EK, odbor UPS, odbor ZPZ, odbor LP, odbor DSH. Rada ÚK uložila Ing. Janu Sixtovi svolávat a řídit pracovní tým a informovat o jednání týmu hejtmana Ústeckého kraje.

6.8         Dohoda o splátkách. Rada Ústeckého kraje schválila uzavření dohody o splátkách s firmou Vladimír Lederer - Ústí nad Labem za úklidové práce pro Ústecký kraj (nevyčerpaná záloha).

6.9         Vyhodnocení nabídek na plnění veřejné zakázky „Nákup výpočetní techniky – pracovní stanice.“  Rada Ústeckého kraje na základě doporučení komise na vyhodnocení nabídek vybrala z výběrového řízení pro nákup výpočetní techniky firmu Autocont CZ, a.s., se sídlem v Ústí nad Labem.

7.  Blok hejtmana Ústeckého kraje

7.1         Návrh na členství zástupců Ústeckého kraje v orgánech  ARR Euroregionu Labe, o.p.s.  Rada Ústeckého kraje navrhla do orgánů ARR Euroregionu LABE, o.p.s. tyto zástupce Ústeckého kraje: do správní rady – Hanu Lukáčovou, Mgr. Tomáše Jelínka a Bc. Janu Ryšánkovou. Do dozorčí rady: PaedDr. Petra Brázdu. Rada ÚK uložila Ing. Jiřímu Šulcovi, hejtmanovi Ústeckého kraje informovat o návrhu dle bodu A) tohot usnesení Ing. Milana Zemaníka, předsedu správní rady ARR Euroregionu Labe, o.p.s.

7.2         Postup přípravy návrhu Smlouvy o spolupráci se svobodným státem Sasko.  Rada ÚK vzala na vědomí informaci o postupu přípravy návrhů smlouvy o spolupráci ve Svobodným státem Sasko.

7.3         Návrh mimořádných odměn členům komisí rady ústeckého kraje, kteří nejsou členy Zastupitelstva Ústeckého kraje.  Rada ÚK schválila mimořádné odměny členům komise pro vnější vztahy dle připraveného návrhu.                               

7.4         Nominace ke studijnímu pobytu ve Velké Británii.  Rada ÚK schválila účast Ing. Jiřího Kubrichta, ředitele Krajského úřadu Ústeckého kraje na hostitelské výměně ve Velké Británii v termínu podzim 2002. Uložila Ing. Jiřímu Kubrichtovi předložit Radě Ús teckého kraje zprávu o výměnném pobytu ve Velké Británii.

            8.  Blok 1. zástupce hejtmana Ústeckého kraje

8.1         Vypsání výběrového řízení na projektové práce.  Rada ÚK schválila zadání veřejných zakázek dle příloh, jmenovala členy a náhradníky do komise pro posouzení nabídek na plnění veřejných zakázek. Rada uložila  Lence Jelačičové, vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství zabezpečit veškeré potřebné úkony spojené s touto veřejnou zakázkou, včetně návrhu smlouvy s vybraným uchazečem.  

8.2         Informace o vyhodnocení nabídky studie dopravní obslužnosti.  Rada ÚK vzala na vědomí informaci o výsledcích zadání veřejné zakázky studie dopravní obslužnosti s prověřením podmínek pro zavedení integrovaného dopravního systému na území Ústeckého kraje.

8.3         Vyhodnocení nabídky studie dopravní infrastruktury - dlouhodobý program výstavby a  modernizace silnic II. a III. třídy na území Ústeckého kraje.  Rada schválila přímé zadání zakázky na Studii dopravní infrastruktury – dlouhodobý program  výstavby a modernizace silnic II. a III. Třídy na území Ústeckého kraje firmě Valbek, spol. s.r.o. – Liberec. Rada uložila Lence Jelačičové, vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství zabezpečit realizaci veřejných zakázek včetně předložení smlouvy k podpisu hejtmanovi Ústeckého kraje do 15.10.2002.

8.4         Odměna řediteli příspěvkové organizace - Správa a údržba silnic Ústeckého kraje za I. pololetí 2002.  Rada Ústeckého kraje schválila odměnu řediteli SÚS za I. pololetí 2002 na základě vyhodnocení plnění manažerské smlouvy.

8.5         Mimořádná odměna řediteli příspěvkové organizace - Správa a údržba silnic Ústeckého kraje za práce provedené nad rámec běžných povinností v době nouzového stavu.  Rada Ústeckého kraje schválila mimořádnou odměnu řediteli SÚS za plnění nadstandardních úkolů v období srpnových povodní        

8.6         Návrh výběrových řízení pro provádění I. etapy demolic v průmyslové zóně na ploše bývalého letiště Žatec.  Rada Ústeckého kraje schválila jméno „Triangle“ pro budoucí průmyslovou zónu na ploše bývalého letiště Žatec Dále schválila zadání veřejné zakázky „Demolice nadzemních stavebních objektů a speciálních vojenských staveb“ v tomto areálu. Rada jmenovala členy komise pro otevírání obálek a členy komise pro posouzení a hodnocení nabídek na plnění této veřejné zakázky. Rada ukládá Ing. Jiří Smrčkovi, aby předložil hodnocení nabídek s doporučením na rozhodnutí o přímém zadání veřejné zakázky.

8.7         Vyjádření k dokumentaci EIA – silnice I/13 Nový Bor – Děčín.  Rada Ústeckého kraje schválila dokumentaci EIA, která hodnotí záměr výstavby silnice I/13 Nový Bor – Děčín a návrh realizace v doporučené trase A, s výjimkou úseku km 7,09 – 10,33 trasy A (Bukovina), kde doporučuje realizaci dle varianty B uvedené v předložené dokumentaci. 

8.8         Vyjádření k dokumentaci EIA – povolení hornické činnosti na ložisku stavebního kamene Všechlapy. Rada Ústeckého kraje schválila dokumentaci EIA, která hodnotí záměr investora – firmy STONE s.r.o. „Povolení hornické činnosti na ložisku stavebního kamene Všechlapy.

8.9         Schválení výběrového řízení na Strategického posouzení koncepce snižování emisí.  Rada Ústeckého kraje vzala na vědomí zprávu komise pro posouzení a hodnocení nabídek na plnění této veřejné zakázky. Uložila Ing. Janu Zadražilovi, vedoucímu odboru ŽPZ připravit smlouvu o dílo s vybranými uchazečem - SCES – Group spol. s.r.o. (cena za provedení díla – 980 000 Kč, termín předání: 31.3. 2004) a Ing. Jiřímu Šulcovi, hejtmanovi Ústeckého kraje podepsat smlouvu a o uzavření smlouvy informovat Radu Ústeckého kraje.

8.10     Schválení návrhů smlouvy s  SVS a.s., o spolupráci na zpracování plánu rozvoje vodovodů a kanalizace.  Rada Ústeckého kraje schválila návrh společné smlouvy o dílo s vybraným zpracovatelem a smlouvy o spolufinancování „Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací Ústeckého kraje“ se Severočeskou vodárenskou společností a.s. 

8.11     Projednání možnosti zkráceného vyjádření Ústeckého kraje v samostatné působnosti k řízení podle zákona č. 100/2001 Sb.  Rada Ústeckého kraje vzala na vědomí vytvoření pracovní subkomise pro posuzování vlivů na životní prostředí v rámci Komise pro životní prostředí, cestovní ruch a kulturu Rady Ústeckého kraje v navrhovaném složení. 

9.  Blok 2. zástupce hejtmana Ústeckého kraje

9.1         Odpisové plány příspěvkových organizací zřízených Ústeckým krajem.  Rada Ústeckého kraje schválila ponechání veškerého majetku ve správě příspěvkovým organizacím s tím, že nemovitý majetek bude veden v účastnictví zřizovatele a movitý majetek bude veden v účetnictví příspěvkové organizace. Rada uložila  Josefu Bendovi do 30. 9. stanovit výši sazeb pro  jednotlivé třídy odpisového majetku.

9.2         Zásady pro výběr smluvních soudních znalců.  Rada Ústeckého kraje bere na vědomí soupis znalců pro zpracování znaleckých posudků pro potřeby Ústeckého kraje.

9.3         Doplňující informace k vyčíslení předpokládaných nákladů na obnovu základních funkcí postižených území Ústeckého kraje (zákon č. 12/2002 Sb.).  Rada Ústeckého kraje vzala na vědomí doplňující informaci k vyčíslení předpokládaných nákladů na obnovu základních funkcí postižených území Ústeckého kraje.

9.4         Rozpočtová opatření č. 6a/2002.  Rada Ústeckého kraje vzala na vědomí informaci o poskytnutí investičních a neinvestičních dotací. Doporučila Zastupitelstvu Ústeckého kraje schválit v rámci opatřeních č. 6a/2002 celkové zvýšení příjmů a výdajů rozpočtu Ústeckého kraje o 20 224 tis. Kč na celkový objem rozpočtu 3 036 3234 tis. Kč dle přiloženého návrhu. Rada schválila přesun mezi jednotlivými položkami při zachování celkového objemu příjmů a výdajů rozpočtu Ústeckého kraje. (Kouda: některé komise neplní svojí funkci, zejména finanční, ale i další,

9.5         Analýza vzniku vratky finančních prostředků do SR ČR za rok 2001.  Rada Ústeckého kraje vzala na vědomí analýzu vratky finančních prostředků do SR za rok 2001 včetně přijatých opatření pro rok 2002. Uložila PhDr. Vlastimilu Doležalovi, aby tuto analýzu předložil na jednání Zastupitelstva Ústeckého kraje

9.6         Použití veřejné sbírky Ústeckého kraje.  Rada Ústeckého kraje schválila principy použití prostředků z veřejné sbírky Ústeckého kraje na odstraňování škod na majetku organizací a osob (celkový objem sbírky ke dni 25.9. 2002 je 14 670 237 Kč). Zároveň Rada ÚK schválila harmonogram, dle kterého bude přidělování finančních prostředků z veřejné sbírky Ústeckého kraje probíhat.          

9.7         Návrh koncepce veletrhu cestovního ruchu REGIONTOUR 2003.  Rada Ústeckého kraje vzala na vědomí zprávu o přípravách účasti na veletrhu Regiontour 2003. Uložila RNDr. Zuzaně Kadlecové, vedoucí odboru regionálního rozvoje, zajistit účast na tomto veletrhu a předložit Radě Ústeckého kraje informaci o výtvarném řešení, finančním a organizačním zabezpečení expozice. Výtvarné ztvárnění bude vycházet z marketingové studie „Rozvoje cestovního ruchu v Ústeckém kraji,“ která se v současné době připravuje.

9.8         Nakládání s majetkem Ústeckého kraje.  Rada Ústeckého kraje schválila jednotlivé  body dle přílohy (celkem 120 položek), kterou předložil Ing. Jaromír Rouha, vedoucí odboru správy majetku Ústeckého kraje.

9.9         Strategie rozvoje průmyslu a malého a středního podnikání.  Rada Ústeckého kraje schválila zadání veřejné zakázky „Strategie rozvoje průmyslu a malého a středního podnikání v Ústeckém kraji. Zároveň jmenovala sedm členů komise pro posouzení a hodnocení nabídek. Rada uložila RNDr. Zuzaně Kadlecové zabezpečit veškeré potřebné kroky k zajištění této veřejné zakázky.

9.10     Strategie rozvoje venkova Ústeckého kraje.  Rada Ústeckého kraje zadání veřejné zakázky „Strategie rozvoje venkovských oblastí Ústeckého kraje.“ Dále jmenovala sedm členů komise pro posouzení a hodnocení nabídek a uložila RNDr. Zuzaně Kadlecové zabezpečit veškeré potřebné kroky k zajištění této veřejné zakázky.

9.11     Nájemní smlouvy areálů Škol v přírodě - Františkov, Horní Prysk, Volyně, Dobrá Voda, Nuzerov, Kout na Šumavě, Frymburk a Žihle – Sklárna.  Rada Ústeckého kraje projednala návrhy na uzavření nájemních smluv na nemovitý a movitý majetek Škol v přírodě. V případě ŠvP Františkov, Žihle-Sklárna a Horní Prysk schválila záměr na pronájem jediným zájemcům (Františkov: Jaroslavu Kučerovi, Žihle-Sklárna: Mgr. Soprové, Horní Prysk: Euro Asia Food s.r.o. Kladno), v případě školy v Dobré Vodě upřednostnila žádost stávajícího ředitele Mgr. Jaroslava Černého. U zbývajících škol v přírodě (Volyně, Kout na Šumavě, Frymburk a Nuzerov) Rada uložila Ing. Rouhovi, aby znovu oslovil všechny zájemce a seznámil je s upřesněnými podmínkami, za kterých lze pronájem realizovat.. Jednotlivé případy budou projednávány na příštím jednání Rady ÚK 9. října 2002.

9.12     Smlouvy o výpůjčkách.  Rada Ústeckého kraje schválila uzavření smlouvy o výpůjčce osobního automobilu Nissan mezi Ústeckým krajem a Hasičským záchranným sborem Ústeckého kraje a uzavření dodatku č.1 ke smlouvě o výpůjčce kancelářských prostor mezi Ústeckým krajem a Krajským soudem v Ústí nad Labem.

9.13     Výzva více zájemcům o veřejnou zakázku „Halová kancelář v 1.NP sídla Krajského úřadu Ústeckého kraje.“  Rada Ústeckého kraje  schválila zadání veřejné zakázky „Halová kancelář v 1. NP sídla Krajského úřadu Ústeckého kraje.“  

            10.  Blok 3. zástupce hejtmana Ústeckého kraje

10.1       Zpráva o výsledcích pracovní cesty PaedDr. Miroslava Řebíčka do USA.  Rada Ústeckého kraje vzala na vědomí informaci PaedDr. Miroslava Řebíčka o průběhu jeho pracovní cesty do USA a účasti v International Visitor Program: Local Gevernment in the U.S. ve dnech 13.7.-3.8. 2002.

10.2       Aktuální problémy transformace školství.  Rada nechválila upravený návrh „Základních principů transformace sítě škol a školských zařízení zřizovaných Ústeckým krajem v letech 2002-2004 a vrátila ho odboru školství, mládeže a tělovýchovy.  

10.3       Koncepce rozvoje sportu a tělovýchovy.  Rada Ústeckého kraje projednala osnovu „Koncepce rozvoje tělovýchovy a sportu v Ústeckém kraji.“ Uložila Mgr. Ludislavě Poupalové, pověřené vedením odboru školství, mládeže a tělovýchovy, dopracovat Koncepci rozvoje sportu a tělovýchovy Ústeckého kraje.                                                                     

10.4       Schválení změn v síti škol a školských zařízení zřizovaných Ústeckým krajem.  Rada Ústeckého kraje schválila s výjimkou bodu 3 (Speciální škola Litoměřice) změny v síti škol a školských zařízení zřizovaných Ústeckým krajem, které předložil odbor školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Ústeckého kraje.

10.5       Konkurzní řízení na obsazení funkce ředitele Poradenského centra služeb pro školu, děti a mládež Ústeckého kraje – Rada Ústeckého kraje vzala na vědomí informaci o průběhu konkurzního řízení na obsazení funkce ředitele Poradenského centra služeb pro školu, děti a mládež Ústeckého kraje. Konkurzní komise na základě řádného řízení vybrala jednoho vhodného kandidáta – Mgr. Jana Žáka. Rada pověřila odbor školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Ústeckého kraje, aby získal souhlas MŠMT ČR ke jmenování  Mgr. Jana Žáka do této funkce.

10.6       Platové výměry ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Ústeckým krajem         - zvýšení platového tarifu časovým postupem.  Rada Ústeckého kraje schválila nové platové výměry Janu Srpovi, Ing. Václavu Víškovi a Mgr. Václavu Lešanovskému.

10.7       Udělování Ceny hejtmana ÚK a Ceny zástupce hejtmana ÚK.  Rada Ústeckého kraje schválila podmínky udělování Ceny hejtmana Ústeckého kraje a Ceny zástupce hejtmana Ústeckého kraje pro nejlepšího studenta ÚJEP.

10.8       Výzva k předkládání projektů, vyhlášená v souladu se Zásadami dotační politiky Ústeckého kraje.  Rada Ústeckého kraje tento bod po projednání odložila. Uložila odboru školství, mládeže a tělovýchovy tento materiál dopracovat do příštího jednání Rady ÚK.

10.9       Dotace v rámci programu sport pro všechny II.  Rada Ústeckého kraje schválila finanční prostředky na doporučené projekty, které předložil odbor školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Ústeckého kraje. Projekty byly vyhodnoceny Výborem pro výchovu, vzdělání a zaměstnanost Ústeckého kraje. Celkem bylo v rámci kraje na podporu rozvoje volnočasových aktivit mládeže v oblasti tělovýchovy a sportu rozděleno celkem 1 459 150 Kč.

10.10   Principy zajištění sociálních služeb v Ústeckém kraji. Rada Ústeckého kraje schválila předložené principy.

10.11   Koncepce rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji.  Rada Ústeckého kraje odložila „Koncepci rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji“ na příští jednání rady.

10.12   Program aktivní politiky zaměstnanosti v Ústeckém kraji.  Rada Ústeckého kraje vzala na vědomí informaci o programu aktivní politiky zaměstnanosti v Ústeckém kraji. Uložila RNDr. Zuzaně Kadlecové, vedoucí odboru regionálního rozvoje, doracovat „Program aktivní politiky zaměstnanosti Ústeckého kraje.

10.13   Žádost Města Roudnice nad Labem o převzetí zřizovatelské funkce k nově budovanému domovu důchodců. Rada Ústeckého kraje neschválila převod zřizovatelské funkce k nově budovanému domovu důchodců z města Roudnice nad Labem na ústecký kraj.

10.14   a) Dozorčí Rada Masarykovy nemocnice Ústí nad Labem.  Rada Ústeckého kraje vzala na vědomí informaci o právní úpravě možnosti zřízení dozorčí rady Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, příspěvkové organizace. Rada uložila Bc. Petru Severovi, aby předložil návrh na změnu zřizovací listiny Masarykovy nemocnice, kde bude zakotveno zřízení dozorčí rady jako kontrolního orgánu této příspěvkové organizace

b) Revokace usnesení o nákupu automobilů.  Rada neschválila návrh na revokaci

usnesení č. 76/39/2002 o koupi automobilů zn. Fabia pro Masarykovu nemocnici.

c) Změny v zřizovací listině č.j. 204/2001 příspěvkové organizace Masarykova

 nemocnice.  Rada Ústeckého kraje Rada schválila výjimky z Pravidel pro tvorbu a

provádění změn zřizovacích listin příspěvkových organizací Ústeckého kraje. Rada

rozhodla dodatkem č.4 o změně zřizovací listiny příspěvkové organizace, Masarykova

nemocnice v Ústí nad Labem.

d) Informace o dostavbě Masarykovy nemocnice.  Rada Ústeckého kraje vzala na

vědomí informaci o změnách podmínek ve veřejné zakázce „Dostavba rekonstrukce a

technologické vybavení Masarykovy nemocnice. Rada uložila Janovi Szantovi jednat

s Ministerstvem zdravotnictví ČR o vyjasnění podmínek veřejné soutěže

10.15    WHO - Zdraví pro všechny v 21. století.  Rada Ústeckého kraje vzala na vědomí informaci o programu WHO „Zdraví pro všechny v 21. století“ a dílčím  projektu „Síť zdravých regionů.“

V Ústí nad Labem, 25.9. 2002

Zpracoval: František Zálewský, odd. informací a styku s veřejností                           

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 26.9.2002 / 26.9.2002 | Zveřejnit od-do: 26.9.2002-26.12.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém