Orientační nabídka


 

Tisková zpráva ze 48. schůze Rady Ústeckého kraje

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Tisková zpráva ze 48. schůze Rady Ústeckého kraje

konané dne 20. listopadu 2002

  1. Zahájení – určení ověřovatelů zápisu a usnesení
  2. Schválení programu
  3. Projednání námitek k zápisu a usnesení z minulé Rady Ústeckého kraje
  4. Zpráva o plnění úkolů vyplývajících z usnesení Rady Ústeckého kraje                    
  5. Ústní informace z vedení Ústeckého kraje: Hejtman J. Šulc informoval o problémech s realizací Globálního plánu revitalizace a zdůraznil zejména potíže s dalším budováním rychlostních a kapacitních komunikací v kraji. Členové rady se shodli na nutnosti zaujmout k problému stanovisko a projednat další postup v Radě Ústeckého kraje.

6.   Blok ředitele Krajského úřadu Ústeckého kraje

6.1     Zpráva ředitele o činnosti Krajského úřadu Ústeckého kraje

6.2     Organizační struktura KÚ 2003 včetně stanovení počtu zaměstnanců:  Byl projednán pouze počet zaměstnanců, organizační struktura bude projednána na příští radě. Počet zaměstnanců KÚ ÚK v roce 2003 rada stanovila na 380 včetně objemu potřebných prostředků na jejich platy. Rada konstatovala, že návrh organizační struktury na rok 2003 nebyl předložen dle zadání, uložila ho tedy projednat s radními a předložit znovu s organizačním schematem do rady 6.12.

6.3     Hodnocení činnosti  odborů: Rada konstatovala, že nebylo splněno zadání úkolu, hodnocení bude radě předloženo znovu v 6.12..

6.4     Zajištění provozuschopnosti budovy České pojišťovny k 1.1.2003: Rada vzala na vědomí ustavení pracovního týmu ředitele úřadu ke zprovoznění budovy zakoupené od České pojišťovny jako budovy B Krajského úřadu Ústeckého kraje.

6.5     Připojení k metropolitní síti města Ústí nad Labem (METROPOLNET, a.s.): Rada souhlasila s podpisem smlouvy o dílo se současnými zhotoviteli a investory výstavby městské optické metropolitní sítě v Ústí nad Labem, s následnou  realizací a vybudováním technologického připojení. Tato metropolitní optická síť je budována statutárním městem Ústí nad Labem pro komplexní propojení tří základních subjektů - veřejné správy, školských a zdravotnických zařízení.

6.6     Návrh na jmenování nového vedoucího odboru kultury a památkové péče KÚ ÚK:  Rada na návrh ředitele úřadu jmenovala vedoucím odboru kultury a památkové péče PhDr. Petra Nováka, CSc. Výběrové řízení se konalo 15.11.2002 a přihlásili se do něj tři zájemci. Dr. Novák v současné době pracuje jako vedoucí referátu kultury Okresního úřadu v Lounech.

7.  Blok hejtmana Ústeckého kraje

7.1    Postup Krajského úřadu a organizací zřizovaných Ústeckým krajem při zadávání veřejných zakázek: Rada schválila závazný postup při zadávání veřejných zakázek Ústeckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi s účinností od 1.1.2003. Ve finálním tvaru měl vytvořit rámec pro pravidla při zadávání veřejných zakázek Ústeckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi, zejména tvorba a složení komisí pro jednotlivé druhy zadání veřejné zakázky, sjednocení terminologie používané v procesu realizace veřejných zakázek a ve vazbě na vymezené kompetence a stanovené limity při zadávání veřejných zakázek orgány či osobami kraje stanovit postupy při zadávání veřejných zakázek. 

7.2    Zásady odpovědnosti a kompetencí orgánů Ústeckého kraje: Bylo schváleno.

7.3    Bezplatné užití znaku kraje: Rada souhlasila s bezúplatným užitím znaku Ústeckého kraje na pozvánkách pro akci Delegace Evropské komise pořádané dne 9.12.2002 - Krajské kulaté stoly, dále pro realizaci videodokumentu o povodňové situaci a následujícím období na Litoměřicku.

7.4    Vyjádření advokátní kanceláře k oznámení o zjištění rizikových skutečností ve věci Audit Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem: Rada vzala na vědomí stanovisko advokátní kanceláře Mgr. Daniela Voláka – ten neshledal důvod k vyslovení neplatnosti smlouvy na veřejnou zakázku, která má být uzavřena mezi Ústeckým krajem a Eco-Economic a Commercial Office, s.r.o.

7.5    Informace o stavu získávání práv k pozemkům blokovaným dle paragrafu 29 zákona č. 229/1991 Sb., na území bývalého žateckého letiště: Rada vzala tuto informaci na vědomí a uložila předložit jí i zastupitelstvu návrh nabytí práv k těmto pozemkům.

8.  Blok 1. zástupce hejtmana Ústeckého kraje

8.1    Koncepce řešení a rozsah dopravní obslužnosti na rok 2003: Rada Ústeckého kraje schválila rozsah základní dopravní obslužnosti na území Ústeckého kraje ve stanloeném rozsahu a dle výše státní dotace na zajištění základní dopravní obslužnosti. Rozsah základní dopravní obslužnosti na území Ústeckého kraje je určen maximální hodnotou vyjádřenou v kilometrech: základní dopravní obslužnost dle zákona č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, § 19a činí 14 565 435 km, základní dopravní obslužnost dle zákona č. 266/1994 Sb., o drahách, § 39b činí 9 949 689 km. Tento návrh bude předložen zastupitelům kraje.

8.2    Návrh na zřízení koordinátora dopravní obslužnosti a integrovaného dopravního systému Ústeckého kraje: Rada tento záměr schválila, a to koordinátora ve formě akciové společnosti. Materiál bude předložen Zastupitelstvu Ústeckého kraje.

8.3    Studie hlučnosti  na dopravně zatížených úsecích silnic II/257 Bílina a II/258 Hostomice: Rada Ústeckého kraje schválila zadání této veřejné zakázky způsobem dle § 49b zákona č.199/1994 Sb., o zadávání veřejných zakázek, v platném znění.

8.4    Hodnocení nabídek na zakázku zpracování Plánu odpadového hospodářství: Rada Ústeckého kraje rozhodla o přímém zadání veřejné zakázky malého rozsahu dle § 49b zák.č. 199/1994 Sb., o zadávání veřejných zakázek, a uzavření smlouvy na zpracování uvedených podkladových studií Plánu odpadového hospodářství Ústeckého kraje s následujícími uchazeči: Studie proveditelnosti třídění biologicky rozložitelného odpadu - Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s, za cenu nejvýše přípustnou 152 000 korun včetně DPH, Predikce poptávky po průmyslovém kompostu a jeho vstupních surovinách a možnosti její stimulace - Báňské projekty Teplice, a.s., za cenu nejvýše přípustnou 252 000 korun včetně DPH, Bilance odpadních olejů se zřetelem k míře jejich energetického a materiálového využití a k roli zpětného odběru – MINOREC, k.s.,  Ústí nad Labem, za cenu nejvýše přípustnou 89 250 korun včetně DPH, Analýza využívání stavebních odpadů, odpadů z těžby a energetických odpadů a predikce poptávky po jejich využití - Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s., za cenu nejvýše přípustnou 150 000 korun včetně DPH.

8.5    Rozhodnutí nerealizovat veřejnou zakázku Koordinátor přípravy průmyslové zóny Triangle: Rada po projednání rozhodla, že tato zakázka nebude realizována. Důvodem je změna názoru na to, zda nákup prostředků a služeb potřebných pro přípravu zóny mají být realizovány třetím subjektem.

9.  Blok 2. zástupce hejtmana Ústeckého kraje

9.1   Rozpočtová opatření č. 7a: Schváleno

9.2   Rozpis finančního plánu – úprava finančního toku k 31.10.2002 .- odloženo

9.3   Vyhodnocení činnosti makléřských pojišťovacích společností: Rada Ústeckého kraje na základě předložené zprávy schválila doplnění ukazatelů pro hodnocení činnosti makléřských pojišťovacích společností, uložila provádět čtvrtletní vyhodnocování činnosti obou makléřských pojišťovacích společností, provést komplexní zhodnocení společností k 31.10.2003 a připravit návrh, jakým  způsobem bude dále pojištěn majetek kraje.

9.4   Výběr projektů pro poskytnutí dotace z Programu podpory rozvoje obcí: Rada Ústeckého kraje souhlasila s upraveným návrhem dotací na  projekty z Programu podpory rozvoje obcí dle předložené přílohy s tím, že dotace pro město Litvínov (víceúčelová sportovní hala) bude snížen na 160 000 korun. Z rozhodnutí rady budou kontaktovány obce, které přihlásily projekty, zda po komunálních volbách nedošlo k přehodnocení záměrů. Kromě toho bude radě předložen návrh na rozdělení zbylé částky, pak bude návrh předložen zastupitelům. Program počítá s rozdělením 15 milionů korun. Bylo podáno 190 projektů ve dvou oblastech podpory, pro nesoulad s podmínkami bylo vyřazeno 43 projektů.

9.5    Návrh smlouvy o poskytnutí dotace Klubu českých turistů na obnovu značení turistických tras a cyklotras - staženo

9.6    Implementace Programu rozvoje Ústeckého kraje - prováděcí plán 2003 – 2006: Po diskusi bylo dohodnuto, že materiál bude upraven a znovu předložen Radě Ústeckého kraje k projednání.

9.7    Vrácení kauce: Rada schválila vrácení finančních prostředků zaslaných společností Realit Global jako kauce na pronájem a následný prodej škol v přírodě.

9.8    Záměr pronájmu nebytových prostor: Rada kraje schválila záměr pronajmout nebytový prostor České pojišťovně: Rada záměr schválila, podrobnosti budou dojednány.

10.    Blok 3. zástupce hejtmana Ústeckého kraje

10.1       Schválení změn v síti škol a školských zařízení zřizovaných Ústeckým krajem: Rada Ústeckého kraje souhlasila s navrženými změnami v síti - Střední odborná škola, Střední odborné učiliště, Odborné učiliště a Učiliště v Roudnici nad Labem – úprava kapacit u některých oborů, Vyšší odborná škola, Střední pedagogická škola a Obchodní akademie v Mostě – nový studijní obor Firemní ekonomika, Speciální mateřská škola pro děti s více vadami, Speciální mateřská škola a Pomocná škola při dětské lázeňské léčebně v Teplicích – sloučení, Střední průmyslová škola chemická, Střední odborné učiliště a Střední odborné učiliště zemědělské Lovosice – sloučení. Ostatní předložené návrhy neschválila.

10.2     Ukončení výkonu veřejné funkce Mgr. Jiřího Dohnala, odvolání z funkce současné ředitelky  Střední odborné školy, Středního odborného učiliště, Odborného učiliště a Učiliště Mgr. Vladimíry Koubové.

10.3       Změny zřizovacích listin příspěvkových organizací Ústeckého kraje – školy a školské zařízení (1.část): Rada rozhodla o navržených změnách zřizovacích listin.

10.4     Dary Masarykově nemocnici: Rada vzala na vědomí informaci o darech přijatých Masarykovou nemocnicí v Ústí nad Labem, příspěvkovou organizací, za I. – III. čtvrtletí 2002. Za I. – III. čtvrtletí roku 2002 obdržela nemocnice dary v celkové hodnotě 2 552 141,08 Kč. Tento objem představovaly dary finanční v částce 1 279 799 Kč (podloženo darovacími smlouvami), dále dary finanční bez darovacích smluv v úhrnné hodnotě 18 740 Kč a dary věcné v hodnotě 1 253 602,08 Kč. Jedná se o dary poskytnuté různým oddělením od fyzických osob i podnikatelských subjektů. Finanční dary se soustřeďují na rezervním fondu a jejich použití má přímou vazbu na přání dárce,  případně je za ně pořizována zdravotní technika dle požadavků a potřeb jednotlivých primariátů.

10.5     Materiál ke Koncepci zdravotnictví Ústeckého kraje: Rada vzala na vědomí materiály ke koncepci zdravotnictví, trvá na zpracování koncepce dle schválených tezí do konce roku 2003. Na příštím jednání rady bude předložen materiál týkající se koncepce lékařské služby první pomoci.

10.6     Aktuální problémy transformace školství - informace o Integrované střední škole technické – Centrum odborné přípravy Most: Rada vzala informaci na vědomí a uložila předložit jí variantní řešení v lednu 2003 k projednání. Dále vzala na vědomí, že se ředitel této školy vzdal funkce k 31.1.2003.

11.      Různé – základní principy úpravy rozpočtu kraje pro rok 2003, dar Moravskoslezského kraje – formální náležitosti.

12.      Závěr.

V Ústí nad Labem, 21.11.2002

Zpracovala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 21.11.2002 / 21.11.2002 | Zveřejnit od-do: 21.11.2002-21.2.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém