Orientační nabídka


 

Tomáš Julínek zahájil návštěvu Ústeckého kraje jednáním s hejtmanem Jiřím Šulcem

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Tomáš Julínek zahájil návštěvu Ústeckého kraje jednáním s hejtmanem Jiřím Šulcem
V pátek 30. března přijel na celodenní návštěvu Ústeckého kraje ministr zdravotnictví České republiky Tomáš Julínek. Pracovní den v našem regionu zahájil úvodním jednáním s hejtmanem Jiřím Šulcem.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 30. března 2007

Tomáš Julínek zahájil návštěvu Ústeckého kraje jednáním s hejtmanem Jiřím Šulcem

V pátek ráno přijel na celodenní návštěvu Ústeckého kraje ministr zdravotnictví České republiky Tomáš Julínek. Zahájil ji krátkým jednáním s krajským hejtmanem Jiřím Šulcem.

            Tématem jejich rokování bylo samozřejmě krajské zdravotnictví. Hejtman seznámil ministra se současným vývojem transformace pěti nemocnic zřizovaných krajem do Krajské zdravotní, a.s., v níž budou Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem a nemocnice v Děčíně, Teplicích, Mostu a Chomutově. Značnou část jednání věnovali ministr Julínek a hejtman Šulc stavu ve zdravotnické záchranné službě a v poskytování ambulantní pohotovostní péče v Ústeckém kraji, jenž se potýká s podobnými problémy, jako celá země. „Pan ministr Julínek mi sdělil,“ řekl po jednání Jiří Šulc, „že jeho ministerstvo již v současné době připravuje zcela nový zákon o zdravotnické záchranné službě, jenž nahradí ten stávající a zcela špatný. Dohodli jsme se spolu, že ministerský tým, který                                návrh nového zákona připravuje, bude doplněn také o zástupce Ústeckého kraje. Tímto odborníkem bude ředitel ZZS Ústeckého kraje doktor Ilja Deyl. Očekávám rovněž, a pan ministr mi to potvrdil, že v budoucím zákonu nebo v jiném vládním nařízení bude také řešena ambulantní pohotovostní péče. Zajišťování této formy péče o zdraví lidu přenesl stát na samosprávy, ale není to uzákoněno a tudíž to ani povinností kraje není. Přesto nedávné zasedání rady doporučilo krajskému zastupitelstvu (bude zasedat  25. dubna) schválit rozdělení 9,5 milionu korun jako neinvestiční účelovou dotaci patnácti obcím na zajištění ambulantní pohotovostní péče,“ řekl Jiří Šulc. „Především je nutné jasně říci, jaké výkony a v jakém časovém rozsahu budou lékaři na APP v budoucnu zajišťovat,“ dodal krajský hejtman.

            V doprovodu Tomáše Indry, ředitele Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, p.o., si oba pánové prohlédli také některá pracoviště této největší nemocnice Ústeckého kraje, jež už splňuje i přísná evropská měřítka. Zajímali se o práci oddělení intenzivní medicíny či invazivní kardiochirurgie, navštívili rovněž emergency a prohlédli si alespoň zvenčí nový pavilon očního oddělení s operačními sály, jenž tu byl nedávno za přispění kraje předán do užívání.

            Před polednem zavítal ministr zdravotnictví Tomáš Julínek do Nemocnice Teplice, odpoledne ještě navštíví nemocnice v Chomutově a Mostu.

            V Ústeckém kraji jsou dnes i někteří další ministři vlády Mirka Topolánka. Například s ministrem průmyslu a obchodu ČR Martinem Římanem si má hejtman Jiří Šulc odpoledne prohlédnout spolu se zástupci nejvýznačnějších investorů strategickou průmyslovou zónu Triangle na Žatecku, která patří Ústeckému kraji a je nejmodernější a nejvybavenější průmyslovou zónou v republice.

           

připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742, 603 192 629

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

 

Tomáš Julínek zahájil návštěvu Ústeckého kraje jednáním s hejtmanem Jiřím Šulcem

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 30.3.2007 / 30.3.2007 | Zveřejnit od-do: 30.3.2007-30.4.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém