Orientační nabídka


 

Tombolu bruselského plesu obohatil Ústecký kraj

11
Slovensko-český ples pořádaný 5. března 2011 v kulturním středisku Woluwe Saint Pierre Slovenskou katolickou misí, jež má pro Brusel pověření České biskupské konference k pastorační činnosti i pro českou komunitu, se konal letos již počtvrté. V tomto roce pod záštitou vicepresidenta Evropské komise Maroše Šefčoviče a komisaře Štefana Füleho. Na organizaci se podílela celá řada partnerů počínaje Stálým zastoupením České republiky v Bruselu, přes české a slovenské kraje, až po podnikatelské subjekty. Bez jejich významné podpory by se akce uskutečnit nemohla.
 

 
 

Slovensko-český ples je příležitostí pro setkání a společnou zábavu Čechů a Slováků žijících v Bruselu, přičemž své funkce, tituly a postavení odkládají spolu s kabátem v šatně. Díky tomu představuje protiváhu vůči formálním, slavnostním a nutně trochu chladným kulturním a společenským událostem, kterých se v euro-městě pořádá nepřeberné množství.

 

Podpora Ústeckého kraje se zaměřila na poskytnutí cen do plesové tomboly, nechyběl mezi nimi například klasický cibulák z porcelánky v Dubí. Deset procent z výtěžku plesu bylo věnováno nadaci Kirche im Nood, která díky tomu podpoří charitativní projekt v Argentině.

 

Na teměř devítihodinovém programu plesu se podílela řada umělců ze Slovenska a Čech, například skupina Element Band se zpěvačkou a herečkou Veronikou Hatala a jejich hostem – akordeonovým virtuózem Martinem Olšiakem, jedinečná romská skupina Gypsymusic či country soubor Desperado z Českých Budějovic a Kolína. K ochutnání bylo vše, co se na slovensko-český ples patří – plzeňské pivo, Becherovka, borovička, slivovice i výborná česká, moravská a slovenská vína.

 

 

Zdroj: Petr Šebek, Evropský parlament

1

2

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 9.3.2011 / 9.3.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém